meet the maker: tools & materials

Deze March Meet The Maker post gaat over alle materialen die ik gebruik om lino’s en stempels te maken. De tools die ik het meest gebruik zie je hierboven op de foto. Lees verder om te ontdekken wat het allemaal is!

Zoals je hierboven kunt zien heb ik een zwak voor mooie tinnen dozen. De meeste stempel spullen bewaar ik in deze mooie bloemen doos van LUSH.

Toen ik net begon met stempels maken deed ik dat vooral met een ABIG snijset. Dit kocht ik op de kunstacademie heel lang geleden, en hij doet het nog steeds zonder hem ooit te hebben geslepen! Deze set bewaak ik met mijn leven ; )

Na jaren ABIG heb ik me uiteindelijk toch een keer op een Pfeil getrakteerd. Deze zijn een stuk duurder, maar ook in veel meer maten verkrijgbaar. De eerste keer dat ik er mee werkte was het flink wennen, maar ook zooo glad! Heel fijn om mee te werken. Ik gebruik voornamelijk de maat L11, dit is de allerkleinste die er bestaat en je kunt er heel precies mee werken. Ik doe een kurk op de uiteindes ter bescherming. Het is me al een keer gebeurd dat ik er een liet vallen en de punt nar de knoppen was, niet meer bruikbaar : ( R.I.P.

En dan heb je ook nog inkt nodig om mee te stempelen! Dit is een klein deel van mijn collectie. Het liefst heb ik alle kleuren van de regenboog in mijn collectie! Het is grappig om te bedenken dat ik tegenwoordig zoveel kleuren heb, gezien ik jaren alleen maar met zwart gestempeld heb.

Dit waren alle basic tools die ik het meest gebruik bij het maken van stempels. Voor grotere lino’s gebruik ik andere inkt, maar die laat ik een andere keer zien!

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *