meet the maker: me

Volgens mij heb ik me nog nooit echt voorgesteld hier. Beetje gek toch? Dan combineer ik dat mooi met de March Meet the Maker challenge! Ik heb de originele challenge wel wat aangepast, want het gaat me vast niet lukken om alle 31 dagen mee te doen. Ik heb de leukste 20 eruit gepakt en kijk hoe ver ik ga komen.

Wat ik uitgekozen heb:
1. Me / 2. How I started / 3. Why I do this / 4. Favorite to make / 5. Tools & Materials / 6. Workspace / 7. Hands at work / 8. Learning curve / 9. Less glam side / 10. How I learnt / 11. What I’m working on / 12. Self care / 13. Design Process / 14. Motivation / 15. Goals / 16. Organised / 17. Books and blogs / 18. Recommend a maker / 19. Throwback / 20. Most difficult make

Hoi, ik ben Luus. Mijn bijnaam is luusjeindelucht, en dat komt van het Beatles liedje Lucy In the Sky. Wanneer je dit – losjes – vertaald naar het Nederlands krijg je luusjeindelucht, soort van ; ) Ik ben nu 34 jaar oud en woon in het Zuiden van het land. Ik ben begonnen aan verschillende kunst opleidingen, maar heb ze nooit afgemaakt. Járen heb ik daarna niets meer met kunst gedaan… totdat het toch begon te jeuken in 2014. Tegenwoordig verbreng ik het liefst alle tijd die ik heb in mijn studio. Het maken van iets uit het niets, dat is meditatie voor mij. Ik hou ervan om de wereld om me heen even te vergeten door mijn handen te gebruiken.

Ik heb een parttime baan bij LUSH. Ik werk er graag tussen alle vrolijke kleuren, geuren en glitters elke dag. Het maakt me vrolijk! Wanneer ik niet werk of in de studio ben, dan ben ik veel buiten te vinden. Ik wandel graag en breng dan altijd mijn lenzen mee, want ik vind het leuk om macro foto’s te maken.

Ik hou er ook erg van om mijn leven te documenteren. Want ik hou zo van de kleine dingen in het leven die het wat specialer maken. Op Instagram en mijn foto blog post ik vaak een foto. Daar spaar ik verzamelingen van alles wat ik leuk vind, zoals mijn verzameling deurenmooie luchtengezichtenvloeren en kleuren.  

Mensen beschrijven me vaak als iemand die niet stil kan zitten. Ik ben altijd wel met iets bezig en je zult me niet vaak op de bank aantreffen. Er zit een soort drive in mij die vind ‘doe wat je leuk vindt en maak er het beste van, want we zijn op deze aarde om te genieten’. Misschien zouden anderen dat eerder rusteloos noemen 😉

Ik hou heel erg van quirky movies, zoals alles van Wes Anderson of Jean-Pierre Jeunet. Zolang er maar gekke karakters inzitten en mooie cinematografie! Als het even kan ga ik naar de bioscoop, musea en concerten. En als er wat tijd over is, vind ik het leuk om happy mail te maken voor mijn penvriendinnen.

Om te relaxen lees ik graag boeken om over het leven, mezelf en anderen te leren. Ik lees daarom ook het liefst non-fictie. Maar ik kan me ook goed vermaken met een fictief boek.

Nou, dat is het voor nu! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen!

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *