de stempels van 2 0 2 3

Vorig jaar schreef ik de post de stempels van 2022 waarbij ik nog eens terugkeek op alle stempels die ik dat jaar gemaakt had. Dat vond ik zo leuk om te doen, ook al kost het best wat tijd om alle fotomappen door te spitten op zoek naar de foto’s. Dit jaar heb ik weer alles op een rijtje gezet, en het zijn er veel meer dan ik had gedacht! Ik had in mijn hoofd dat het wat stempels betreft niet zo’n bijzonder jaar is geweest, maar dat had ik toch mis… Kijk maar mee!

De eerste stempel van het jaar was er eentje die ik maakte van en voor Flo! Voor zijn verjaardag in maart maakte ik een stempel portret van hem met een fietspetje op. In eerste instantie bedoeld als kaartje voor zijn verjaardag. Maar het werd iets veel groters! Ik kwam namelijk op Instagram een nieuw account tegen van iemand die laser cuts maakt uit hout en deze omtovert tot lampen. Dat leek me gaaf! Ik vroeg eens voorzichtig naar de prijs en bedacht me niet lang, dit zou wel een heel leuk verjaardagscadeautje worden!

Kijk hem shinen! Besteld bij Lekky Studio.

Iets wat dit jaar best wat uurtjes in beslag genomen heeft, is het schetsen en gutsen van de dorpen om mij heen. Hier op de foto de eerste schetsen van mijn dorpje Wijlre. In mei zou ik meedoen aan de Kunstroute. En voor mijn thema koos ik dus architectuur.

Hier kreeg de print al wat vorm.

En ik had natuurlijk ook wat kaartjes nodig om uit te delen, dus die maakte ik ook.

Hoe het er uiteindelijk uitzag op de Kunstroute.

Ook voor Lotti maakte ik dit jaar iets. Een persoonlijke mok met een van haar helden, die Maus!

Ik vond hem zelf erg leuk geworden : )

Daarna werkte ik aan een serie zonnetjes voor Pakje Kunst.

Onze lieve Nomi overleed op de laatste dag van januari en ter nagedachtenis aan haar maakte ik deze stempel.

En toen had ik veel inspiratie voor een nieuwe serie! Ik maakte een heleboel prints met Lottis! Ik liet zien wat ze graag doet en waar ze van houdt. Zoals op random momenten op de grond gaan liggen :’ )

De bedoeling was, om er ooit een boekje van te laten drukken. Maar ik wil er nog meer maken, zodat het boekje wat dikker wordt. Dat moet nog gebeuren, misschien volgend jaar!

De award voor meest ingewikkelde print gaat naar de Mandarijn eend. Voor deze printjes gebruikte ik 12 blokjes lino. Dat is best veel als je je bedenkt dat je elk van die blokjes heel precies moet printen.

Ik maakte een zelfportret met mijn (toen nog) lange haar, dat ik meestal in een vlecht droeg.

De Moederdag of lente kaartjes van dit jaar.

Ik maakte een Laika.

En eitjes en kuikentjes rond Pasen.

Daarna is het lang stil geweest, van april tot september. Druk met andere dingen, vakanties… In september pakte ik ook het post maken weer op en maakte ik deze post stempels : )

De laatste stempel die ik maakte, was er een voor een bruiloft van een vriendin!

> de stempels van 2022 zie je hier <

2

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *