the world needs more love letters


the world needs more love letters

De energie van een nieuw project stroomt weer door mijn lichaam. Heel erg leuk om weer zó enthousiast over iets te zijn. Ik merk aan alles, dat ik mezelf weer heb vastgeklampt aan iets nieuws (meer daarover later). En dan beginnen de verstoorde nachten, omdat ik er te veel mee bezig ben. Inslapen gaat meestal nog, maar als ik ook maar door iets piepkleins wakker wordt, dan is het afgelopen voor de nacht. Vannacht lag ik dus ook een aantal uur wakker en van ellendigheid ben ik gaan zoeken op het internet.

Deze nacht gaan de gedachten vooral heen en weer naar ’ik wil een mooie Kaweco vulpen om brieven mee te schrijven’ en ‘dat mooie briefpapier dat ik gezien heb, dat mag ik mezelf toch ook wel gunnen’ en ‘ik zou een nieuwe blog moeten maken om al mijn post avonturen te delen’ en ‘maar ik moet eerst een nieuwe penvriendin vinden, zal ik een oproepje plaatsen?’. Genoeg stof om me wakker te houden dus, zoals je ziet ; )

Per toeval (bestaat dat, toeval?) kwam ik tijdens mijn nachtelijke internet rondje Hannah Bencher op het spoor: If You Find This Letter en Come Matter Here. Elke keer als ik een nieuw project start, kom ik veel dingen tegen die er perfect bij passen. En nu dus ook weer. Hoe leuk, haar boeken en haar liefde voor het schrijven van brieven. En nog leuker dat ze anderen daar gelukkiger mee maakt. Het spreekt me meteen aan, wat is dit interessant! Ik sla alles op en beloof mezelf dat ik de boeken binnenkort koop en ga lezen.

Ook haar website bekijk ik eens en het is één groot ‘joepie’ momentje. Dit zijn precies de dingen die ik ook superleuk vind! En Hannah inspireert me meteen enorm. Op haar website staan oproepjes van vrienden, collega’s, broes, zussen, moeders, vaders of de man of vrouw van iemand. In zo’n oproepje lees je meestal over iemand die het zwaar heeft, die ziek is of ook positief; die gewoon wat extra liefde verdient, omdat het zo’n geweldig persoon is. Bij zo’n oproep staat het adres waar je een kaartje of brief naartoe kunt sturen om de persoon in kwestie een hart onder de riem te sturen.

image

Aan een Nederlandse versie heb ik wel eens meegedaan (maar dan met ernstig zieke kinderen, hartverscheurend), dus ik weet hoe het gaat. Ik meld me meteen ook aan voor nieuwsbrieven met nieuwe oproepen. Er zijn er maandelijks een aantal, en je kunt zo vaak meedoen als je wil. Ik heb mijn post spulletjes alvast uit de kast gehaald, want er moeten brieven gemaakt worden : )

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *