de wekelijkse kaartjes die ik stuur

Buiten mijn vaste penmaatjes schrijf ik elke week kaartjes aan mensen of instanties. Voor mij is er niets leukers dan mensen blij maken met de post die ik geschreven en geknutseld heb. Als ik toch elke week post aan het maken ben, dan kan ik net zo goed ook (ernstig) zieke kinderen of eenzame ouderen blij mee maken, toch? Hoe fantastisch is het, om er op die manier voor te zorgen dat anderen zich wat beter voelen.

In deze post heb ik op een rij gezet via welke instanties ik schrijf. Wie weet inspireert het je om zelf ook een keertje mee te doen!

kanjerpost

Kanjerpost ken ik het langst van allemaal. Bij dit initiatief meld je je aan op de website. Je kunt vervolgens invullen hoe vaak je per maand post wil versturen. Je krijgt dan elke maand 2 e-mails; eentje met het aantal adressen dat je hebt aangevraagd en de verjaardagsmail. Bij die laatste kun je, als je wil, de kanjers verjaardagspost sturen.

Bij dit initiatief zijn er 3 afdelingen, maar het gaat vooral om mensen die ziek zijn (soms ook ernstig/ongeneeslijk). Of ook wel de kanjers genoemd. Het gaat om kinderen, volwassenen en brussen (broers en zussen van).

project postmaatje

Bij Project Postmaatje kun je op twee manieren meedoen. Je kunt je aanmelden als schrijfmaatje, en dan word je aan een ontvanger gekoppeld. Hierbij schrijf je 4-8 per jaar een brief.

Je kunt ook een enkele keer iets sturen. Hier hoef je je niet voor aan te melden. Je houdt hun Facebook pagina in de gaten voor nieuwe berichten. Daarop kun je reageren door een mail te sturen, en dan ontvang je het adres.

Bij dit initiatief worden verschillende mensen aangemeld om een kaart naartoe te sturen. Soms zijn het zieke kinderen die jarig zijn, mensen met een beperking en soms ook ouderen die eenzaam zijn.

kaartje voor ouderen

Bij kaartjevoorouderen gaat het, zoals je vast al gezien hebt, om ouderen. Hier meld je je per keer aan en geef je zelf aan hoeveel kaartjes je wil sturen. Dit is dus geen herhalende ‘service’, je kunt zelf eens in de zoveel tijd weer aangeven dat je iets wil sturen. Of het dus ook bij één keer laten.

Je kaartjes worden naar verzorgingstehuizen gestuurd waar ze verdeeld worden onder bewoners. Soms leest één bewoner je kaart, soms meerdere bewoners. En soms worden ze ook in een groep besproken. Er doen op dit moment 55 instellingen mee waar je kaartjes terecht kunnen komen.

Ik probeer zelf 1 keer per maand 5 adressen een kaart te sturen. Maar dit kun je zelf helemaal invullen hoe je wil. Misschien ook een leuk idee om kaartje voor ouderen voor komende kerst in je achterhoofd te houden : )

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *