het interview

Op Instagram krijg ik de laatste tijd allerlei vragen over de dingen die ik maak. Het zou tijdrovend worden om ze allemaal apart te beantwoorden, dus ik dacht… laat ik alle vragen verzamelen en er een interview van maken. In de laatste nieuwsbrief heb je ook de optie gehad om al je vragen nog te kunnen insturen. Leuk om te zien waar iedereen nieuwsgierig naar is! Nou, hier zijn ze dan…

welke blogs volg je?

Oeh, ik volg een hele hoop blogs. Ik heb niet altijd tijd om ze allemaal te bekijken en bij te houden, maar eens in de zoveel tijd maak ik een rondje langs mijn favorieten. Ik hou heel erg van blogs die gaan over het dagelijkse leven. Ik vind het leuk om een kijkje te kunnen nemen bij iemand en hoe diegene zijn dingen doet, wat iemand beleeft, hoe iemand tegen de wereld aankijkt.

Oh No Rachio’s blog volg ik al een hele tijd. Ze zit nu meer op insta met super cute River, dus ik kijk tegenwoordig meer naar video’s daar. Het leukste vind ik om alle kleurrijk speelgoed te zien en River te horen praten (zo cute!). Ik volg ook graag Marlou’s dagelijkse foto’s (haar insta stories zijn erg leuk om te volgen!). Dit telt niet echt mee als een blog, maar ze schrijft wel hele leuke regelmatig nieuwsbrieven. Als laatste vind ik de blog van Karen erg leuk (en ook alleen al de naam ervan), I Don’t Like Peas. Ik hou van haar artsy foto’s en verhalen.

Als ik een aantal favo creatieve blogs op zou moeten noemen dan zouden dat Nina’s blogPenelope Dullaghans blog enAshley Barrons blog zijn (de laatste wordt niet meer geupdate, maar er staan nog steeds leuke oude blogs online!).

wat is je favoriete kleur?

Poeh dit vind ik een hele moeilijke vraag! Ik hou vooral heel erg van combinaties van kleuren. Zo ben ik helemaal verliefd op zacht roze met burgundy rood. Ook hou ik heel erg van roze gecombineerd met geel. En petrol blauw blijf ik een hele mooie kleur vinden.

welke kleuren gebruik je het meest in je kunst?

Wanneer ik lino’s en stempels maak, gebruik ik over het algemeen het meest zwart. Maar ik ben door de jaren heen ook zeker meer kleur gaan gebruiken. Iedere kleur die er beschikbaar is in inkt!

hoeveel tijd breng je door in je studio?

Als het even kan ben ik elk vrij moment in mijn studio te vinden. Maar dat is natuurlijk niet haalbaar. Ik probeer zo’n 1 tot 2 dagen iets te maken per week. De overige vrije tijd heb ik echt nodig om te werken, te wandelen en saaie dingen te doen zoals poetsen. Ik probeer zeker één dag per week helemaal vrij te hebben, maar vaak ga ik dan toch naar de studio. Ook als het maar voor een uurtje of 2 is.

kun je foto’s laten zien van je werkplek?

Jazeker! Dit is het hoekje naast mijn computer, waar ik altijd zit te werken. Voor de nieuwsgierigen onder ons, hier kun je nog meer zien!

op welk werk ben je het meest trots?

Wat een leuke vraag! Het meest trots vind ik moeilijk. Ik denk dat ik het leukste, moeilijkste en mooiste om te maken het kaartendeck vond.

Maar deze pietjes vind ik ook heel erg leuk!

welke artiesten/kunstenaars vind je leuk?

Dit verandert best vaak! Op dit moment ben ik verliefd op de vilten bloemen van Viltbloemist, de papieren kunst van Robin Cloveren het keramiek van afterhourspottery

wie of wat inspireert je?

De natuur inspireert me het meest. Maar het kan werkelijk alles om me heen zijn. De stempels die ik doorgaans maak zijn altijd geïnspireerd op dingen die ik meemaak, iets dat ik gezien heb om me heen of over iets wat ik op dat moment aan het doen ben. 

hoe krijg je het voor elkaar om je zo lang te focussen op je creatieve dingen?

Deze vraag kan ik heel kort beantwoorden; omdat ik er gewoon heel erg van houd! Als ik met iets bezig ben wat ik heel leuk vind om te doen, dan verlies ik de tijd en kan ik uren achter elkaar ermee bezig zijn. Ik kan dan vaak niet eens meer merken dat ik iets moet drinken of eten, oeps. Als ik een drukke week heb en er geen tijd is om in mijn studio te zijn, dan word ik er onrustig van. Dan heb ik mijn me-time niet gehad en heb ik niets kunnen maken. Dat geeft denk ik wel al aan hoe makkelijk het me meestal afgaat om dingen te blijven maken en daarop te blijven focussen.

teken je ook (zonder er een stempel van te maken)?

Ja, ik maak ook zeker wel eens tekeningen die niet in stempels veranderen. Maar het zijn er niet heel veel. Op de kunstacademie tekende en schilderde ik veel. Daarna is dat veel en veel minder geworden. Ik teken voornamelijk om er stempels van te maken, op elk los papier wat ik kan vinden. Het handige van losse papieren, is dat ik het heel makkelijk in een stempel kan omtoveren zonder bijvoorbeeld mijn schetsboek ervoor te hoeven slopen. Het is nog steeds een droom om een keer een schetsboek helemaal vol te schetsen.

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *