a b c luus

Online zag ik al een aantal keer een ABC voorbijkomen en het leek me leuk om daar mijn eigen draai aan te geven. Hieronder kun je mijn – iets te lang geworden – ABC lijst vinden van dingen die bij mij horen. In mijn ogen of die van de mensen om mij heen. Klik vooral ook even op de linkjes als je foto’s wil zien! Mocht je nog iets weten wat er niet tussen staat maar wat je wel echt ‘luus’ vindt, let me know dan zet ik het erbij.

A

Avontuur  ∘  Ik ben niet iemand die houdt van steeds hetzelfde maar wordt wel blij van (mini) avonturen! Voordat we in het weekend iets gaan doen, denk of zeg ik wel eens ‘kom we gaan op avontuur’ en dat zet echt de toon voor de dag! Ook ga ik graag op citytrip naar een onbekende stad of een nieuwe omgeving verkennen, dat voelt ook altijd als een avontuur. Het zijn die dingen die het leven in mijn ogen interessant maken.

Aanpakker ∘ Wat ik van anderen wel eens hoor is dat ze mij een aanpakker vinden. Als iets niet goed is of iets niet (meer) bevalt, dan wacht ik niet af maar probeer ik het te veranderen naar iets dat wel goed is. Ik denk vaak, heel cliché, je leeft maar één keer (dat is nog niet bewezen, maar gaan we even van uit he). Ik doe daarom mijn best om mijn leven zo fijn mogelijk te maken.

B

Bloemen ∘   Maken me heel erg blij! Sinds kort werk ik in een bloemenzaak en dat is echt mijn droombaan! ✿

Blik   ∘ Is een van de verzamelingen die ik heb. Ik kan mooie doosjes gewoon niet weerstaan.

Bewegen  ∘  Stilzitten is aan mij niet zo besteed. Dat kan ik eigenlijk alleen ‘goed’ als ik de hele dag actief ben geweest. Dan kan ik wel daarna op de bank zitten en een serie of film kijken. Ik kan het ook als ik met stempels of papieren bloemen bezig ben. Verder ben ik liever actief iets aan het doen.

Badderen ∘ Helaas heb ik al een aantal jaar geen bad meer, maar ik doe het wel heel graag! Een uurtje mezelf onderdompelen in heerlijk geurend water, hmmm. Liefst nog met een boek erbij.

Bergen ∘ Het is een heerlijk gevoel, van beneden naar grote bergen turen en je klein voelen. Maar ook hoog op een berg staan, naar beneden kijken en je juist groots voelen. Bergen blijven voor mij iets speciaals hebben.

C

Chocolademelk  ∘  Vegan, warm en alleen in de herfst en winter. Het hoort er voor mij echt bij in de koudere maanden. En het liefst dan ook nog met speculaas of een print erbij.

Creativiteit  ∘  Het liefst op zoveel mogelijk manieren in mijn leven.

Concerten ∘ Toen het allemaal nog kon ging ik graag naar concerten. En dan kon ik even hard genieten van een rustig klassiek zit concert en wegdromen als ook van een hard hardcore concert of een house of techno avond. Zo lang de muziek me op een of andere manier raakt of aanspreekt.

Chaotisch ∘ Dat kan ik helaas maar al te vaak zijn. Ik ben enorm vergeetachtig en kom regelmatig met te weinig boodschappen thuis die we wel nodig hadden. Het tegenovergestelde van heel georganiseerd dus. Er wordt hier in huis dan ook vaak iets op het laatste moment nog snel geregeld. Ach ja. Daardoor ben ik dan wel weer goed in go with the flow.

D

Dierenvriend  ∘  Dieren maken me eindeloos blij. Ik eet ze niet en alpaca’s zijn mijn lievelings!

Doener ∘   Van anderen hoor ik wel eens dat ik ideeën snel om kan zetten in doen. Ik ben dan ook eerder van het doen dan van het nadenken erover. Ik wil actie! ; ) Daarbij hoor ik dan ook dat ik durf heb, om ook spannende of moeilijke dingen meteen aan te pakken. Dat vind ik dan weer een mooi compliment!

Documentaires ∘ In het leven van andere mensen duiken, dat doe ik heel erg graag. Niet alleen uit nieuwsgierigheid, het interesseert me wat anderen doen of hoe ze leven. Al helemaal als het mensen zijn met een andere achtergrond, andere ideeën of een andere kijk op het leven. Dat is ook precies waarom ik graag week en maandoverzichten op blogs lees bij andere mensen.

E

Elke dag een foto ∘   Oftewel het fotoproject dat ik in 2015 begon en nog steeds volhoud.

Eigenzinnig ∘ Dat ben ik altijd al geweest. Ik houd (en hield) me niet bezig met wat anderen van me vinden en doe wat ik leuk vind. Als dat weer eens een gekke hobby is, dan is dat zo. Ik doe vooral wat mij plezier geeft!

F

Flo ∘ Heel erg cheesy klinkt het maar ik zeg het toch, de liefde van mijn leven <3

Fantasie ∘   Ik hoor vaak dat ik veel fantasie heb, met dingen bedenken bijvoorbeeld. Als kind kon ik uren wegdromen in de les, heerlijk ; )

Filmhuis ∘ Niets leukers dan een film zien in het filmhuis. Een tijd geleden was ik vrijwilliger bij het filmhuis in Maastricht en kon ik met mijn vrijwilligerspas alle films gratis zien. Ik ging toen een aantal keer per week. Ik vind het heerlijk om een paar uur in iets te duiken.

Fotografie  ∘  Is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik bewaar graag alles wat ik meemaak en wil onthouden als foto. Ik zou mezelf niet bestempelen als goede fotograaf, maar vind het wel heel erg leuk om te doen.

From Where I Stand ∘ Ook iets dat ik leuk vind om bij te houden.

G

Grafische prints en illustraties ∘ Naast kleuren hou ik ook erg van (grafische) prints en illustraties. In mijn kleding komt dat soms terug, vaak als een bloemenprint. En ik heb een kleine verzameling prints van illustratoren.

Geluksmomentjes ∘ Elke dag zijn er wel kleine of grotere geluksmomentjes. Ik probeer ze goed te onthouden en vast te leggen op foto.

Genieten ∘ Dat vind ik zó belangrijk. Proberen te genieten van alles in mijn leven. Niet alleen genieten van de kleine dingen of de mooie momenten met alle fijne mensen in mijn leven. Maar ook lessen proberen te leren van de dingen die niet zo fijn zijn.

Gevoel ∘ Veel in mijn leven draait om gevoel en geraakt worden. Wat zijn we als mens als we niks zouden voelen? De momenten dat ik voel dat iets me raakt probeer ik te koesteren en vol te voelen. Of dat nou een mooi moment is met Flo en Lotti of muziek die me raakt.

H

Herfstmens ∘ De herfst is een van de mooiste seizoenen, vind ik. De natuur verkleurt en begint zich terug te trekken. Ik vind dat bijzonder mooi elk jaar.

Humor ∘ Heel erg belangrijk voor mij. Het leven moet in mijn ogen niet te serieus zijn. Een paar grapjes door de dag heen en even lachen, daar kan ik echt blij van worden.

I

Iseefaces ∘ Goed om me heen kijken, dat probeer ik zo vaak mogelijk te doen. Mijn omgeving in me opnemen, de details eens opzoeken. En steeds weer met nieuwe ogen naar iets proberen te kijken. Zo vallen er heel veel leuke of mooie dingen op! En zo ontstond ook I See Faces.

J

Jong ∘ Mensen schatten me altijd een stuk jonger in dan ik ben en ik hoor ook vaak dat ik een jeugdige indruk maak. Of het een compliment is, ik weet het niet ; )

K

Koffie ∘ De afgelopen drie jaar ging ik van nooit koffie drinken naar 3 koppen (ofzo) per dag. Tegenwoordig kan ik bijna niet meer zonder en drink ik het liever dan thee.

Kleuren ∘ Spelen een belangrijke rol in mijn leven, ik zou het verschrikkelijk vinden om kleurenblind te zijn.

Kaartjes ∘ Deze gaat samen met post en grafische illustraties en printjes, want ik verzamel graag mooie kaartjes die ik bewaar of aan iemand opstuur.

L

Lentemens ∘ Niet alleen een herfstmens maar ook ontzettend blij als de lente weer begonnen is. Het geeft me elk jaar weer een enorm gevoel van energie en nieuwe dingen.

Lotte ∘ Het mooiste wat me ooit is overkomen in mijn leven en wat ik nooit verwacht had.

Lezen ∘ Ik heb er tegenwoordig weinig tijd voor, maar ik hou erg van non-fictie of fijne fictieve verhalen.

Leren ∘ School was vroeger helemaal niet aan mij besteed. Ik vond het verschrikkelijk om de hele dag stil te moeten zitten in een klaslokaal. Leren uit boeken was gewoon echt niet mijn ding. Saaaai! Tegenwoordig kan ik dingen leren die me interesseren en dat doe ik juist wel heel graag. Ik vind het leuk om dingen op te zoeken over onderwerpen die me interesseren of om mezelf weer een nieuwe hobby aan te leren. Als ik het maar met mijn handen kan maken.

M

Mooie dingen ∘ Ik zou mezelf wel omschrijven als gevoelig voor mooie dingen. Ik omring me graag ermee. Dat kunnen dingen in mijn huis zijn maar ook een omgeving of gebouwen. Zo kan het ook voorkomen dat ik me niet fijn voel als ik in een omgeving ben waar ik de gebouwen maar grauw of doods vind. Het heeft wel wat invloed op me.

Muziek ∘ Zonder muziek zou het leven voor mij geen zin hebben (even wat dramatisch uitgedrukt). Het kan zóveel voor me doen. Ik kan er zo in opgaan en kan muziek enorm mooi vinden. Om het maar even cheesy uit te drukken; het beroert mijn ziel.

Macro foto’s ∘ Misschien is het je wel eens opgevallen aan mijn fotografie stijl, ik leg graag details vast. Ik zoom het liefst zelfs zo ver in dat het macro foto’s worden. Alles van zo dichtbij bekijken vind ik wat hebben.

Musea ∘ Ik ga dolgraag naar musea om kunst te bekijken. Sowieso hou ik heel erg van kunst, maar naar een museum gaan is voor mij echt een speciaal uitje. Even in het hoofd duiken van een kunstenaar en proberen te zien wat ze met hun werk willen laten zien.

Mindfulness ∘ Dit betekent voor mij niet alleen mediteren (dat doe ik eigenlijk nog maar amper), maar meer een levensinstelling; het komt wel goed, maak je niet druk, probeer de rust in dingen te vinden en jaag jezelf niet op, geniet!

N

Natuur ∘ In de natuur voel ik me op mijn best. Een hele dag binnen zitten is niks voor mij, dus ik ga graag buiten een frisse neus halen. In het bos ben ik het meest op mijn plek, maar ik kan ook genieten van de zee. Al ben ik dan niet de persoon om uren op een strand te liggen.

Nuchter ∘ Andere mensen omschrijven mij als redelijk nuchter.

Nieuwsgierig ∘ Ik ben enorm nieuwsgierig. Als kind wilde ik altijd al van alles weten. Waarom iets zo is en hoe dingen in elkaar steken. Nog steeds heb ik deze eigenschap en dat brengt me vaak bij leuke en interessante dingen en situaties.

O

Orde/opgeruimd ∘ Ik kan er niet zo goed tegen als het een rotzooi in huis is en overal iets ligt, dat maakt mijn hoofd heel vol. Dat betekent niet dat het altijd opgeruimd is ook, integendeel ; )

P

Papieren bloemen ∘ Iets wat begon als een lockdown hobby is uitgegroeid tot een van mijn allerfijnste bezigheden.

Projecten ∘ Ik verzin altijd wel weer iets nieuws om te doen of bij te houden.

Papier ∘ Inpakpapier of papier met een mooi printje, daar heb ik een enorm zwak voor. In mijn knutselkamer heb ik dan ook meerdere dozen met bewaard papier en een grote mand met inpakpapier staan. De collectie blijft maar groeien!

Photobooth ∘ In 2015 begon ik een nieuw project en maakte ik elke februari een foto in een pashokje.

Post ∘ Ik schrijf graag brieven met (pen)vriendinnen en maak daar altijd een visueel feestje van! Elke keer als ik iets opstuur denk ik aan de glimlach die ik (hopelijk) op iemands gezicht tover. Die is er sowieso altijd als ik leuke post ontvang van anderen.

Q

Quiz ∘ Thuis kijken we graag naar quizzen. Dan raden we heel hard mee en wordt er regelmatig naar de tv geroepen haha.

R

Rauwe groenten ∘ Mij maak je dus echt blij met een goed gevulde salade of wrap, met rauwe groenten dus! Zoete paprika, cherry tomaten, komkommer en wortel hmmm.

Ruimdenkend ∘ Als ik iets vervelend vind, dan is het wel leven met oogkleppen op en je afsluiten voor van alles. Mij maakt het niet uit wat iemand leuk vind, op wie iemand verliefd is of waar iemand in gelooft. Iedereen is welkom, altijd. Voor mij geldt ook there’s beauty in the differences.

Robuust ∘ Wat een raar woord om ertussen te zetten, maar ik kon geen betere bedenken. Ik ben niet heel snel van mijn stuk te brengen en kan wel ergens tegen. Bij veel dingen denk ik dan ook vaak ‘en weer door’.

S

Stempels maken ∘ Ooit begonnen als een 100 dagen project en inmiddels onmisbaar geworden in mijn leven. Ik kan me niet eens meer voorstellen dat ik hier ooit mee zou stoppen.

Schaduw ∘ Vind ik zoiets moois! Ik verzamel de speciale hier.

T

Tweedehands ∘ Ik probeer zoveel mogelijk op te letten met wat ik doe en koop want ik wil de planeet niet nog verder afbreken. Daarom koop ik het liefst tweedehands. De kringloop ga ik graag naartoe bijvoorbeeld.

Tai Chi ∘ Hoewel ik op dit moment niet regelmatig ermee bezig ben, is dit wel een belangrijk iets in mijn leven. Een tijd geleden heb ik het een aantal jaar gedaan en het heeft me zo enorm veel over mezelf en het leven geleerd. Ik kan wel zeggen dat het ook mijn kijk op het leven wat veranderd heeft.

Tevreden zijn ∘ Ik ben tevreden met wat ik heb en kan het ook prima doen met wat minder. Ik probeer te zien wat ik heb en niet wat ik niet heb. En ik zie de waarde van dingen, van wat ze toevoegen aan mijn leven.

Tattoos ∘ Op mijn achttiende nam ik mijn eerste en ik ben sindsdien niet meer gestopt. Er staat nog aardig wat op de planning, maar ik probeer ze zo lang mogelijk uit te stellen want eenmaal vol is vol (of genoeg is genoeg). Ik vind het mooi om mensen of dingen te herinneren met mijn tattoo’s, en veel ervan hebben voor mij dan ook een betekenis.

U

Uit eten ∘ Van koken ben ik niet de allergrootste fan. Ik vind het niet stom om te doen, maar ik doe het ook niet graag. Wat voor mij echt het ultiem uitje is, is uiteten gaan. Omdat ik koken dus niet zo graag doe is het voor mij echt een ultieme traktatie om ergens lekker te eten. Elke keer probeer ik iets te kiezen wat ik thuis niet snel zelf zou maken en het liefst ontdek ik dan ook nog smaken of gerechten die ik nog niet kende.

V

Visueel ∘ Ik denk in plaatjes en sla situaties of dingen die ik wil onthouden als ‘foto’ op in mijn hoofd. Als iemand me iets vraagt om terug te halen (waar waren we vorige week ook alweer of wat at ik gisteren), dan moet ik altijd het plaatje in mijn hoofd opzoeken om er achter te komen.

W

Wandelen ∘ Doe ik graag en liever dan fietsen. Wandelingen van 2 uur, 3 of langer vind ik ook leuk om te maken. Ooit wil ik nog een keer een wandelmarathon doen!

Water ∘ Water heeft een kalmerende werking op me. De zee en meren, daar word ik intens blij van.

Z

Zonsondergang ∘ Mij kun je heel blij maken met een mooie zonsondergang!

Zelfontwikkeling ∘ Dit vind ik een hele belangrijke en gaat eigenlijk ook gepaard met het eeuwige leren wat ik graag doe. Ik leer graag dingen over mezelf en anderen (en vind psychologie en filosofie reuze interessant) en vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Als ik even vastzit, onderzoek ik waarom en wat ik eraan kan doen om zo weer over de ‘hobbel’ heen te komen.

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *