one second everyday

Een van de kleine gelukjes in mijn leven is elke dag een paar seconden van mijn leven filmen. Wie ook een voorliefde (of uit de hand gelopen hobby) heeft voor het documenteren van zijn leven, kan ik de app one second everyday echt aanraden. Ik werd er vandaag per toeval weer eens aan herinnerd (ik heb de app sinds 2022 niet meer geopend) en besloot hem nog eens opnieuw op mijn telefoon te zetten. En dus ook hier te delen, want ik zelf ben er al jaren heel enthousiast over!

In mijn download historie op mijn telefoon zie ik, dat ik de app in 2014 voor het eerst heb gedownload. Helaas zijn de filmpjes van die periode verloren gegaan, maar vanaf 2018 ben ik consistenter geworden in ze opslaan. Dus alles tussen 2018 en nu heb ik wel nog (pfjiew) en houd ik netjes bij. Vandaag keek ik alles sinds lange tijd nog eens door en dat was echt heel erg leuk! Zoveel dingen was ik al vergeten, vooral de dingen die L als baby deed, bijvoorbeeld.

Maar wat je precies met de app kunt? De naam zegt het eigenlijk al, elke dag een seconde (of inmiddels ook 1,5e seconde) opnemen van een (of 2) momenten in je dag. Het is geen vast moment, want je kunt zelf kiezen wat je filmt. Als je het goed volhoudt om elke dag even te doen, dan heb je aan het einde van de maand een leuk filmpje van een aantal minuten. Van de dingen die je gedaan, gezien en gemaakt hebt. Je kunt er ook een maand lang elke dag een seconde jezelf mee filmen, of je tuin, of je kind(eren). Of hoe je het dan ook wil invullen. Het gaat er vooral om, om de dagelijkse, kleine momenten vast te leggen.

Hier een aantal tips als je zelf ook wil beginnen met filmen.

Een samenvatting in het kort:
> film mensen en dieren, want ze kunnen zo uit je leven verdwenen zijn (dus, leuke of mooie herinnering)
> film ook de minder goede dagen (want het leven heeft nu eenmaal ups en downs, dat maakt het echt)
> film je huis, je buurt (want ook dat kan ooit veranderen)
> film dingen die een periode weergeven, zoals iets cultureels, concerten, politieke gebeurtenissen
> alles wat je filmt gaat uiteindelijk van waarde zijn voor jezelf

En hier zie je een van mijn maanden, uit 2022.

> Heb jij wel eens met de app gefilmd?

2

comments

 1. Ik heb de app ook een tijdje gebruikt en dan weer uit het oog verloren. Ik zat er een paar weken terug aan te denken dat ik dat misschien ook weer eens wil gaan doen en was het dan alweer vergeten, haha :p
  Ik ga ‘m nog eens installeren!

  1. Ik dus ook! Helemaal vergeten na die paar jaar filmen en daarna en niet echt meer aan gedacht.
   Leuk, film ze 🙂 En als je het ergens gaat delen, verheug ik me alvast om het te kijken!

 2. Ik vergeet altijd foto’s met mijn telefoon te maken en heb mezelf voorgenomen meer met film te doen dus ben de app aan het downloaden.

  1. Leuk, ben benieuwd hoe het je bevalt 🙂

 3. Leuk! Ik doe het ook al sinds vorig jaar <3

  1. Ah leuk! Knap ook dat je het goed blijft volhouden : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *