improve your handwriting

Voor iemand die elke week best wat brieven schrijft zoals ik, is een goed leesbaar handschrift hebben toch wel belangrijk. Ik ben zo iemand die niet echt één vaste manier van schrijven heeft. Soms schrijf ik alles in blokletters en andere keren is het een mix van cursief en print. En als het snel moet op werk, dan kan het nog wel eens kriebelig en slecht leesbaar worden ; ) Ik heb dus niet lang hoeven nadenken of ik de cursus Improve Your Handwriting wilde doen en kreeg meteen zin om aan de slag te gaan met mijn ratjetoe handschrift!

In de cursus leer je van Ergotherapeute Monica (met 30+ jaar ervaring) hoe je je handschrift kunt verbeteren. Eerst kies je wat je beter ligt en welke van de twee schriften je wil verbeteren: print of cursief. En dan ga je aan de slag met de 12 keys. Gaandeweg leer je alles waar je op moet letten. De meest gebruikte letters worden goed onder de loep genomen en je krijgt oefenvellen om op te schrijven. Als je goed oefent, zie je snel verbetering!

Waar ik zo van sta te kijken, is dat er zóveel dingen zijn die je kunt aanpassen om je handschrift nog net dat stapje netter te maken. Kijk maar eens hierboven op de linker foto. Daar zie je bovenaan hoe ik voorheen schreef. De tekst eronder heb ik na 2 lesjes geschreven. En als ik de tekst nu, na 5 lessen, weer zou opschrijven, zou het er weer anders uitzien. Door te oefenen reset je je hoofd als het ware en leer je je het nieuwe handschrift aan. Uiteindelijk kun je dan ook het nette handschrift op een snelle manier gebruiken.

Mocht je dus, net zoals ik, ook helemaal blij worden van het oefenen van je handschrift… dan is dit een leuke, leerzame en prima betaalbare cursus om eens te doen. No spon, ik ben gewoon heel enthousiast!

3

comments

 1. Hoi! Wat een leuke blog heb je! En wat schrijf je mooi en netjes 🙂

  Groetjes Marjolein
  Bloemetjesgeluk

 2. Ik vind het wat jammer dat de letters allemaal zo netjes zijn. Er straalt juist karakter door in je handschrift wanneer je het op jouw manier doet. Het hoeft niet perfect 😉

  1. Dat is voornamelijk om te oefenen, zodat je leert waar je bij elke letter op moet letten. Het gaat juist niet om perfectie of het zo mooi mogelijk maken, maar om je handschrift zo leesbaar mogelijk te maken. Dus vooral zo functioneel (netjes, snel kunnen schrijven ermee).
   Het heeft misschien iets minder karakter, maar ik vond mijn eigen handschrift wel slecht leesbaar altijd!

 3. Ik vond je handschrift al heel mooi, maar super leuk dat je ermee aan de slag gaat! Ik wissel zelf graag af tussen verschillende handschriften, maar heb nog nooit echt zo geoefend. Ik ga het eens bekijken want ik houd wel van een mooi handschrift!

  1. Haha, ik was er juist niet zo blij mee! Ik wissel ook graag af met waar ik zin in heb. Wel fijn dat ik door de cursus nu nog wat extra stijlen erbij heb gekregen en weet waar ik op kan letten.
   Ik kan hem je echt aanraden : )

 4. Wat grappig. Ik wist niet eens dat je je handschrift kon ‘resetten’! Je hebt wel echt een mooi handschrift zeg 🙂

  1. Ik ook niet! Maar blijkbaar kun je, als je veel oefent en consequent bent, wel een handschrift weer ‘aanleren’. Best veel interessante dingen opgestoken in de cursus : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *