hydroponie

Hydroponie is iets wat ik pas ontdekt heb, en ik vind het zo leuk dat jullie er ook van moeten weten! ; ) In het kort zijn het ‘gewoon’ plantjes op water. Dat ken je vast wel als je wel eens een plantje gestekt hebt. Plantjes op water hebben geen aarde nodig, maar kunnen volledig op water leven. En dat ziet er heel leuk uit als je ze in een leuke transparante vaas zet!

Naast dat het er heel erg leuk uitziet, is hydroponie vooral heel handig voor mensen die geen groene vingers hebben. Planten op water zijn makkelijk om te onderhouden, want het enige wat je hoeft te doen is elke 2 weken het water te verversen. Alleen dan wel even opletten dat je niet de hele wortels onder water zet, want dat vinden ze weer niet leuk.

Eigenlijk raar toch, dat planten zo kunnen groeien… want wortels gaan toch rotten bij zoveel water? Normaal let je er goed op dat je niet teveel water geeft. Nou dat zit zo; de wortels die in het water groeien zijn een ander soort wortels dan de wortels die de plant in de grond groeit. Deze waterwortels zijn aangepast aan al het water en rotten daarom niet snel. Maar, niet elke plant is zomaar geschikt. Deze planten wel: Clusia, Monstera , Anthurium, Begonia, Geranium, Hedera, Gradlelie, Lepelplany, Spathiphyllum, Vioolbladplant.

Hoe leuk is het om een hydroponie plantje cadeau te geven! Als je plant toevallig eens een baby heeft kun je het heel makkelijk in een leuk vaasje stekken en als cadeau geven. Ik ben in ieder geval heel erg fan en voel een verzameling aankomen 🌱

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *