het puzzelvirus

De beste tijd van het jaar om te puzzelen is nu, toch? Niks fijner dan binnen zitten met een warme kop koffie, thee of chocolademelk wanneer het buiten koud is. En je uren over een puzzel buigen en stukjes zoeken en leggen.

Dit jaar heb ik (en de rest hier in huis trouwens ook) het puzzelvirus goed te pakken! Mijn verlanglijstje met puzzels blijft maar groeien. Want wat maken ze tegenwoordig leuke! Hieronder kun je zien wat er zoal op mijn lijstje staat. Ik hoop ooit nog wat aan mijn collectie te kunnen toevoegen. Dan kom ik er hier eentje uit het lijstje uitzoeken.

image

De puzzels van Elena Essex zijn mijn favoriet, want wauwww ze zijn echt prachtig! Kijk maar. Mooie kleuren!

image

Ook puzzels van eeBoo vind ik erg mooi. Ooit hoop ik er hier een van aan mijn collectie te kunnen toevoegen.

image

L maakt nu graag puzzels van 200-300 stukjes. Dat kan ze natuurlijk nog niet alleen, maar die maken we dan samen. Ze geniet echt van het sorteren van zoveel stukjes en ze dan samen zoeken en leggen. De puzzels van Djeco zijn daar heel geschikt voor. Haar lievelings nu is de roze met de diertjes in de boom!

image

En ze hebben ook hele leuke vormen puzzels. Ook iets wat ik aan haar puzzel collectie wil toevoegen. Zo’n mooie en grappige illustraties : D

image

Een ander leuk merk is Talking Tables uit de UK. Hier heb ik de eerste puzzel van en ik vind de andere ook wel echt leuk.

image

Een merk dat grappige puzzels maakt, en daardoor ook een van mijn favorieten is, is Mudpuppy. Zo hebben ze een aantal katten puzzels die ik echt cool vind! De famous cats, art cats en writer cats.

image

Een merk dat veel leuke puzzels en sowieso heel veel verschillende puzzels verkoopt, is Galison. Ze hebben puzzels van 100 stukjes, maar ook van 2000 stukjes en alles daartussenin. Zo kun je kiezen uit puzzels met foto’s, schilderijen, patronen en illustraties. In elk thema kun je wel iets vinden. Een uitgebreide collectie die samenwerkt met een heleboel kunstenaars, echt leuk!

Nog een leuke puzzel om cadeau te doen: 7 days of mindfulness.

3

comments

 1. Wij maken nu een toffe van de Hema!

  1. Ah leuk! Ik wist niet dat Hema ook puzzels heeft πŸ™‚

 2. In mijn hoofd lijkt het me altijd leuk om te puzzelen, maar inmiddels heb ik al 3 jaar lang een onaangeraakte puzzel in mijn kast liggen, haha. Maar jeetje, deze puzzels zien er echt heel gaaf uit allemaal!

  1. Dat is heel herkenbaar! Ik heb ooit in de eerste corona lockdown een puzzel gekocht en toen 1 keer gemaakt. En die lag tot deze winter ook in de kast. Al die tijd ook onaangeraakt geweest, maar opeens had ik de smaak te pakken πŸ˜€

 3. Wat een pareltjes zitten er tussen!
  Die roze van L met de diertjes in de boom zou ik zelf ook wel zien zitten, haha πŸ™‚

  Ik droom eigenlijk van eens een echt grote te maken, met 10.000 stukken ofzo, maar waar leg je die al die tijd hΓ©? Dus het zal bij dromen blijven πŸ˜‰

  1. Prachtig he! Echt kunstwerkjes πŸ˜€
   Die is ook erg leuk om te maken, vind ik dus ook!
   Woah, 10.000 lijkt me wel heel veel. Inderdaad ja, waar laat je dat? Dat zou niet eens op mijn puzzelmat passen :’ )
   Ik heb er laatst een van 2000 besteld in cirkelvorm met kleurverloop. Lijkt me heel leuk om te maken. Dat wordt de volgende waar ik aan ga beginnen denk ik. Eens kijken hoe dat aantal stukjes bevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *