mei in foto’s

Toch aardig wat foto’s gemaakt deze maand! Van slakken, bloemen, mijn nieuwe cameravriendje en een nieuwe tijdrovende hobby. Kijk maar mee!

We hebben hem nog niet vaak kunnen gebruiken, de zonnebrand stick van Amici. Maar wel een paar keer geprobeerd. L kreeg hem cadeau van mijn moeder. Superhandig om haar gezicht snel en makkelijk mee in te smeren. Hier lees je er meer over.

Er was niet veel zon deze maand, maar als ze er was dan moest ik er even een foto van maken. Ik kwam deze mooie vergeetmenietjes tegen in het zonlicht, mooi! Van deze heerlijke taart mocht ik ook snoepen op werk, hmmm. Ook geen straf ; )

L wilde alleen nog maar vlechtjes. En ik kwam deze quote tegen in een bloemen tijdschrift.

Het laatste kunstwerk van L. Ze tekent nu veel olifanten. Hij staat inmiddels ingelijst op de bank.

Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat het heeeeeel veel heeft geregend. En dat daardoor ook driehonderdduizend slakken tevoorschijn kwamen. Ze waren echt overal! Ze werden door L altijd goed bekeken en soms kregen ze een blaadje sla.

Als het even droog was, probeerden we daar zoveel mogelijk van te profiteren. Met rondjes steppen bijvoorbeeld.

Het was de maand van de pioenen, dus die stonden hier regelmatig op tafel. Ik hield elke dag bij hoe ze eruitzagen, als ze steeds verder opengingen en verkleurden.

Het was ook de maand van de Qi Gong. Na jaren geen lessen meer gevolgd te hebben, sloot ik nu weer een abonnement af. En zo ging ik van weinig bewegen naar 4-5 keer per week een les volgen. Het deed me heel goed!

Uiteraard werden er ook brieven geschreven. En ik lijstte een mooie quote uit de Flow in. Een goede reminder.

Het Noorderlicht heb ik gemist, maar ik kwam een van de avonden op weg naar huis wel mooie lucht tegen.

Hier hoef ik geloof ik niets over te zeggen. De drukste periode van het hele jaar op werk, Moederdag. We hebben het weer overleefd!

Na de drukke werkweek werd Moederdag thuis zo gevierd : )

Aan het begin van de maand haalden we ons hele voortuintje leeg. En daar kwam ook eindelijk weer wat nieuw groen voor terug. We gaan het tuintje stap voor stap vullen en het eerste plantje werd een Orchideeprimula.

We waren regelmatig in de tuin bezig. De aardbeitjes uit de BerlinGreen hebben we buiten gezet en er groeien momenteel mini komkommers in.

Er werd goed bijgehouden hoe ze elke dag groeiden.

#iseefaces. Ik ging na lange tijd nog eens met de bus! Wat is het toch een fijne manier van reizen.

En daar kwam ik een ecosysteem in het wild tegen.

Heel af en toe was er dan toch even wat zon. Kijk, schaduw! Mijn lievelings.

Ik doodelde ook weer eens iets in mijn slow drawing boekje. Een van mijn doelen is om 20 pagina’s te vullen. Dan mag ik nog aardig wat maken! Hier maakte ik pagina 9 en 10.

De zoveelste slak.

Het nadeel van zelf iets verkopen op Vinted, is dat je natuurlijk ook zelf leuke dingen tegenkomt. Dit jack met vogeltjes kon ik dus niet weerstaan… Hij past perfect en ik vind hem supermooi!

Van een collega kreeg ik plantjes. Daar maak je me altijd blij mee.

Zo langzaam begonnen de verjaardagskaarten binnen te stromen.

Hieperdepiep hoeraaaa, ik was jarig op een zondag. En ik werd heel erg verwend met allemaal leuke cadeautjes, kaarten, bloemen en planten. F en L bakten een brownie taart en een heerlijke lasagne als verrassing. Ik kreeg een Dicentra (hartjesplant) voor in de tuin en een prachtige kaart.

De kaart van mijn ouders is uitgezocht door L. Ze heeft al smaak ; )

Er waren niet heel veel speeltuindagen deze maand door het weer. En met al die regen is het gras goed gegroeid. Ik stond tot aan mijn enkels in het gras. De buurman grapte al dat we de kinderen straks niet meer zien rennen :’ )

We hebben ons deze maand ook goed gegeven aan het opruimen van de zolder. Wat een werk zeg, maar ook erg dankbaar werk. Want het resultaat is nu een opgeruimde en frisse zolder waar ik graag zit. Ik word helemaal blij als ik mijn hoekje zie.

De nieuwste aanwinst in de boekenkast. Nog 1 boek uitlezen en dan kan ik erin beginnen.

Er kwam nog een verjaardagspakketje binnen, kijk wat ik kreeg! De Camp Snap. Een disposable camera die niet disposable is. Het idee erachter is een analoge camera na te bootsen, maar dan digitaal. Dus zonder schermpje. Ik ben er helemaal fan van!

alle foto’s van mei

2

comments

 1. Die olifant van L, zo goed gelukt! 😮
  Aan de foto’s te zien, zag het er een fijne maand uit. Je hoekje op zolder vind ik er ook erg uitnodigend uit zien. Fijn dat je zo’n eigen plekje hebt.

  1. Dat vond ik dus ook!
   Als ik dat zie, vind ik het altijd jammer dat we dat als volwassenen wat verliezen. Een paar strepen random op papier zetten en het is een olifant : D

 2. Leuke foto’s! En zo schattig, die olifant, zou die ook zeker inlijsten 🙂

  1. Hij was bijzonder goed gelukt! : )

 3. Wat een heerlijke foto’s! Lekker veel ook. En nog gefeliciteerd natuurlijk 😀

 4. Hiep hiep hoera!
  Die orchideeprimula’s zijn zo leuk! Fijn hoekje heb je op zolder. En je zit er vaak, dus zeker de moeite van het opruimen waard.

  1. Dankje! : )
   Jaaa, daar was ik ook instant verliefd op, die kleuren combi! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *