dit was mei

Mei ging voor mijn gevoel heel erg snel voorbij. Het was een productieve maand waarin ik veel doelen heb kunnen afstrepen. Kijk maar mee!

de maand in het kort

Afgestreept van het lijstje:
> ik heb mijn kledingkast uitgemest & alles naar de Kledingbank gebracht
> ik nam een qi gong abonnement en volg nu 3-4 keer per week les
> de zolder werd grondig uitgemest

Waar ik trots op mag zijn deze maand:
> dat het me lukt om 3-4 x per week qi gong te doen ; )
> dat het me (weer) lukt om niet aan mijn nagels te bijten (ik ben een eeuwige bijter, al van kinds af aan) en dat ze weer mooi lang zijn

Verder was de maand vooral (het zal geen verrassing zijn) regen en nog meer regen. Zo af en toe was er een dag met een voorzichtig zonnetje en 20 graden. We hebben Moederdag fijn gevierd en ik was ook jarig. Ik heb een paar keer in de tuin gewerkt en we zijn – zoals iedereen geloof ik – duizenden slakken tegengekomen. Voor de tuin kochten we een nieuwe grote parasol (aankoop van de maand!). Er stonden ook elke week weer verse bloemetjes op tafel en deze maand wat vaker pioenen. Een productieve en leuke maand dus!

> alle foto’s van mei

geluisterd

Bleachers – I Am Right On Time (32)
New Order – Temptation (32)
Bleachers – Modern Girl (30)

gekeken

Baby Reindeer (Netflix)
Dit was totaal niet hoe ik het had verwacht. Ik had er al een beetje over gelezen – dat het om een comedian gaat die gestalkt wordt door een vrouw. Maar oh, wat neemt het verhaal een wending en wat vond ik hem toen nog veel gaver dan voorheen. Goede serie met goed thema! Zeker kijken als je het mij vraagt.

Clarkson’s Farm (Amazon) S3
Er is weer nieuw seizoen van Clarkson’s Farm en de eerste twee waren leuk genoeg om door te blijven kijken. In dit seizoen weer allemaal andere dingen die verkeerd lopen op de akkers.

Máxima (Videoland)
Een serie over ‘onze’ Máxima Zorreguieta en haar leven samen met Prins Willem Alexander. Ik had links en rechts al gehoord dat hij echt heel leuk is en dat vond ik ook!

The Gentlemen (Netflix)
Een Engelse serie bedacht/gemaakt door Guy Ritchie. Als je meer werk van hem kent, dan weet je dat dit een ‘aparte’ serie is ; )

gelezen

We Have Only Five Years Left (📝)
Christopher Butler

Tai Chi: Balans en Harmonie (📚)
Christopher Ford

Instagram, I love you but I hate you so (📝)
Rebecca Green

The Elements of Good Craft (📝)
Christopher Butler

How To Use ADHD To Your Advantage, According To A Psychologist (📝)
Melody Wilding, Forbes

Be gone, vile rectangle (📝)
Brad Frost

My relationship with time (📝)
Lani, No girl is an island

waar ik op wilde focussen in mei

→ mijn ‘Eindhoven’ Notion volproppen met leuke activiteiten, koffie en eettentjes, musea en andere leuke dingen ter voorbereiding op mijn minivakantie in mijn eentje in augustus

Check! Maar als je nog tips hebt, ze zijn zeer welkom – en contact me ook als je een keer een koffietje wil doen!

 uitzoeken of hoelahoepen iets voor me is

✘ Deze heb ik niet verder onderzocht, want begin van de maand kreeg ik opeens dat sprankeltje discipline dat ik nodig had, om weer te beginnen met Tai Chi/Qi Gong lessen. Soms moet je met een paar mensen erover praten (of erover schrijven), hoe graag je weer wil sporten. En dan komt alles bij elkaar en past het plaatje opeens perfect in elkaar. Zo ook dus hiermee! Ik vind het daarom, voor nu, niet nodig om dit nog te onderzoeken, omdat ik me even helemaal weer op wekelijkse Qi Gong lessen wil gooien. Ik ben van 3 jaar lang geen enkele sport naar 3-4 lessen per week gegaan. En meer dan tevreden daarover : )

 de 10 briefjes van penvriendinnen die hier op me liggen te wachten, beantwoorden

✘ Ik heb er 5 gered deze maand.

→ weer wat meer in het ‘regelmatig foto’s nemen’ ritme komen

De app Retro helpt wel heel erg moet ik zeggen. Want ik heb elke dag heel veel zin om foto’s te maken van alles wat ik zie en doe! Ik moest er even inkomen in april, maar ik vind het inmiddels zo leuk om elke dag de fotootjes van de dag daar te verzamelen. Als een klein dagboekje : )

→ verder met de fotocursus en module 3 afronden

Afgerond!

→ minstens één leuk nieuw stempel kaartje maken

✘ Niet gelukt. Ik maakte deze maand geen één kaartje. Volgende maand een nieuwe poging.

waar ik op wil focussen in juni

→ fotocursus module 4 afronden

 weer terug naar mijn vorige skincare routine

 foto’s maken met mijn camp snap en de camera goed leren kennen

 klikkie foto’s bestellen van de vakantie in april

 een cardio sport uitzoeken om mee te beginnen

 foto opdrachten uitwerken voor mijn solo vakantie in augustus

1

comments

 1. Ha leuk je hebt weer een blog 😀 Al een hele tijd geloof ik, maar ik ben zelf niet meer zo actief met blogs lezen.
  Clarkson’s Farm werd me laatst ook al door iemand aangeraden! Wellicht ga ik daar vandaag eens aan beginnen 🙂
  En wat een regen he pffft!

  1. Klopt, hoi! : )
   Ik vond alle drie de seizoenen echt vermakelijk om te kijken en heb echt veel geleerd over ‘boeren’. Ik vond het super interessant. En de vermakelijke factor zit er ook bij.

 2. Wat een fijn overzicht! Nog gefeliciteerd met je verjaardag 🙂

 3. Ik wil dat hoelahoepen ook eens verder onderzoeken of dit wat is voor me. Alleen eerst moet ik even weer lichamelijk in orde zijn, die laat me de laatste 2 weken weer eventjes in de steek. Leuk overzichtje!

  1. Het lijkt me nog steeds wel leuk om te doen. Al zal ik er in het begin geen held in zijn, want ik kreeg zo’n hoepel als kind al niet langer dan 3 seconden in de lucht gehouden :’ ) Maar ik denk dat het met oefening ooit wel kan lukken. Maar, ik gok dat het bij mij misschien wel iets is, waar ik snel de interesse in kan verliezen. Maar dat weet je pas wanneer je het probeert.
   Wat vervelend dat je lichaam je zo in de steek laat de laatste weken. Ik duim mee dat het snel over is!

 4. Wat leuk om te lezen! Ik vind de foto bovenaan heel mooi, echt het mei-gevoel 🙂

  1. Nu je het zegt, inderdaad : )

 5. Wat leuk dat je weer zo gemotiveerd bent met bewegen 🙂 Ik wil zelf ook nog graag Baby Reindeer kijken, heb er al veel goede dingen over gehoord.

  1. Iets wat al langer op mijn lijstje stond en steeds verder vooruit werd geschoven. Dus ik stond er zelf ook wel van te kijken dat het nu zonder enige moeite gaat. Alleen maar fijn natuurlijk : )
   Echt een aanrader, zou ik zeker kijken!

 6. Drie tot vier lessen per week, goed bezig hoor!
  De regen en de slakken kwamen me inderdaad heel bekend voor.

  1. Nu lukt dat goed. Ik duim dat dat ook zo blijft, haha!

 7. Dat had ik dus ook met sporten! Veel over praten, een klein sprankeltje discipline en hop. Nu ja, bij mij is het bewegen nog niet heel consequent maar ik vind het wel leuk en dat vind ik nog belangrijker.
  Als ik het niet vergeet, ga ik later deze week die retro app nog eens bekijken. Ik zit er nog maar eens aan te denken om afscheid te nemen van Instagram, haha :p

  1. Jaaa, fijn he! Al hoop en duim ik heel erg dat het ook zo gaat blijven. Ik heb zelf in de winterperiode meestal even zo’n beweegdip omdat het dan met andere dingen altijd heel druk is. Dus een gevaar dat ik het dan weer in de steek ga laten. Maar daar zijn we nog lang niet ; )
   Ja, retro app vind ik nog steeds superleuk! Echt een fijn dagboekje. Al zitten er nog niet veel mensen op. Insta trekt me ook steeds minder. Ik kom er alleen nog om te posten. En dan snel weg zodat ik niet ga doomscrollen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *