dit was maart

De maand is weer voorbij. Het was er een van het officiële begin van de lente en wat vaker buiten zijn, cursussen doen, L van de speen af krijgen, veel Pasen (knutsel voorbereiding, de Paaswerkweek en op Paas bezoek gaan), van ook nog wel veel puzzelen, van meerdere happy mail pakketjes om mensen te verrassen, van veel vrienden zien en weer in een stempel flow zitten. Hieronder lees je over alle ‘vind ik leuks’ van maart!

Foto van newyorkercartoons.

gepost

win een ex libris stempel
mijn creatieve to-read lijst
briefjes van maart
nostalgie
wat kleur met ons doet
kleuren zijn overal

dankbaarheidjes

Op een apart blog houd ik mijn wekelijkse dankbaarheidjes bij. En hier deel ik er elke maand een deel van. Dit waren de dankbaarheidjes van maart!

> dat de lente officieel begonnen is + de extra zon + dat het langer licht is = een happy luusje
> de zoutlamp die we cadeau hebben gekregen (stond al eeuwen op mijn lijstje, maar is ook zoiets wat ik niet snel voor mezelf koop… dus extra blij mee!)
> dat L relatief snel van haar speen af is gegaan deze maand
> de fijne brieven die ik heb mogen ontvangen en dat ik met deze penpals kan schrijven over dingen die me aan het denken zetten (= heel fijn!)
> alle vrienden die ik deze maand gezien heb en de gezellige tijd samen
> dat ik mijn trampoline nog steeds heb en er elke keer vrolijk van wordt als ik erop gesprongen heb
> de discipline die ik deze maand had om de cursussen te doen die ik volg
> de stempel flow die weer terug is
> de nieuwe plaat van olli schulz
> die zondagochtend wandeling in mijn eentje
> Paasknutsels maken en de Paastak ermee versieren samen met L, en dan vooral hoe blij ze ervan wordt

leukste foto’s van de maand

Dat waren deze!

Hier kun je alle foto’s van maart bekijken.

geluisterd

Falsch erzählt – Olli Schulz (61)
Einfach so – Olli Schulz (55)
Bessere Version – Olli Schulz (52)

Je kunt wel zeggen dat ik deze maand veel Olli geluisterd heb ; ) De meeste dagen dat ik op zolder zat te werken, stond hij redelijk vaak op repeat. Dus niet gek dat dit het resultaat van de maand is. Om toch wat meer variatie te geven, hier nog 3 andere nummers die ik ook veel geluisterd heb:

(Druun) – DIIV (34)
Portals – Christian Löffler (32)
Spinning – Christian Cohle (27)

gekeken

Love is Blind | S6 (Netflix)
Hier hoef ik niet zoveel over te schrijven denk ik, want het concept blijft uiteraard hetzelfde. Wat elk seizoen verschilt, is de kandidaten. En dit keer had ik op zich genoeg connectie en interesse met en in de mensen die meededen. Ik was zo benieuwd hoeveel stelletjes het gingen halen uiteindelijk! Het was een leuk seizoen om te kijken.

Silicon Valley | S1&2 (HBO)
Een serie over een aantal ‘nerds’ die hun baan verlaten om een eigen bedrijf op te zetten. Leuke karakters en verhaallijn. Ik vond het een vermakelijke serie!

The Office | S1 t/m9 (Netflix)
Zo, het heeft een aantal weken geduurd, maar ik heb alle seizoenen van The Office gekeken. De laatste aflevering was de kers op de taart van een serie die fantastische pareltjes heeft verstopt. De karakters zijn allemaal fantastisch. Ik wilde bijna opschrijven dat de serie een klein beetje overeenkomt met Friends, een groep mensen die je volgt en die je intens leert kennen + gigantisch veel seizoenen. Maar eigenlijk lijken ze helemaal niet op elkaar. In The Office zit zoveel meer diepgang in de verhaallijnen. Er zitten zoveel leuke, grappige en slimme dingen in! Ik mis ze nu al…

gelezen

Timeshielding: How to Do the Things you Actually Want to Do (📝)
Anne-Laure Le Cunff, nesslabs.com

Even goede vrienden | Raounak Khaddari (📚)

Nieuwsbrief van Nienke #14 (📝)
Nienke Schuitemakeer

Color challenge & hue test
Gewoon voor de leuk, om eens te testen hoe je scoort op kleuren zien (wel je beeldscherm even op fel zetten!)

Feeling nostalgia is good for our present and future well-being (📝)
Richard Sima, Washington Post

What the world needs (📝)
Jeremy Keith

ontdekking van de maand

Dat was denk ik de knutselpakketten die ik samen met L maakte. Ik bestelde er bij Baker Ross en vroeg een probeerpakketje aan bij Club Creo. Hier zie je er een aantal die we gemaakt hebben.

waar ik op wilde focussen in maart

 de fotocursus (verder) afmaken
Module 2 is helemaal af en ik ben nu bezig met module 3!

 beginnen aan de digitale teken cursus
Deze is gelukt! Ik ben begonnen aan een cursus die vooral gaat over shading en textures en dat is heel erg interessant! Het laatste onderdeel moet ik nog en dan heb ik hem afgerond.

→ minimaal 1 puzzel afmaken
Gelukt, deze is af: All Good Things Are Wild and Free van Flow en Londen.

 een knutselwerkje maken met L
Ook gelukt, we maakten dino paas eitjes, zeepaardjes en kras maskers. Het was een goede knutselmaand, want we maakten elke week wel iets.

meer naar buiten!
Dit is ook redelijk goed gelukt. Ik ben een keertje zelfs in mijn eentje gaan wandelen op zondagochtend (dat is al heel lang niet meer gebeurd). En ik ben er wat vaker met L uit geweest met haar loopfietsje en nieuwe step. Ook zijn we bijna elke vrije dag met zon naar de speeltuin geweest of in de tuin. Dus, geslaagd!

waar ik op wil focussen in april

somatic yoga oefeningen doen; om mijn linkerkant weer goed los te krijgen en wat soepeler te worden in het algemeen (ik heb officieel de ‘oude stijve hark’ leeftijd nu geloof ik, oeps).

beginnen met slow drawing; draw yourself calm (daarover later meer).

8

comments

 1. Welke score had je op die kleurtjestest? Heb ‘m ook net gedaan, zo leuk om te doen! Ik had 0, verrassend genoeg :p
  Heb veel knutselpakketjes in mijn winkelmandje bij Baker Ross, maar nog niets besteld. Misschien dat ik het toch maar eens ga doen! Die knutselwerkjes die jullie maakten zijn super leuk. Club Creo was hier geen super groot succes, ik denk dat het voor D. nog wat te moeilijk was.

  1. Nou, ik had eerst mijn beeldscherm heel donker staan en had dat niet door. Toen scoorde ik 1 geloof ik. Had moeite met de groen-gele kleuren en dacht, jeetje, hoe moet iemand hier goed op scoren!? Het was allemaal zó donker. En toen ik hem af had dacht ik, dat klopt niet! En toen kwam ik er dus ook achter dat ik mijn beeldscherm zo had staan. Fel gezet, nog eens gedaan en toen 0.
   Ja ze hebben echt veel leuks. Ook wel veel dingen die voor 3/4 jarigen al te doen zijn. Er zitten ook wat van die plak pakketjes bij waarbij je alleen wat op hoeft te plakken. Dat vindt L nu leuk om te doen en is niet te ingewikkeld (of te lang voor het korte moment aan focus wat ze nog hebben).
   Club Creo is hier hetzelfde gegaan. Past denk ik wat beter bij de iets oudere kindjes, vanaf 5 of 6 gok ik. Ik heb hier nog veel moeten meehelpen en dan was ze er al wat snel klaar mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *