dit was januari

Nieuw jaar, nieuwe maand! De start van januari was voor mij iets minder. Tante Corrie kwam namelijk op bezoek en daar was ik zeker 2 weken zoet mee, ugh. Ik was pas weer een beetje onder de levenden halverwege de maand, dus ik heb het gevoel dat januari echt voorbijgevlogen is!

highlights

/ Mijn nieuwe truien aan kunnen doen. Ik hou zo van die eerste keer iets aantrekken wat je net nieuw hebt, en dat gevoel wat ik daarvan krijg!
/ Slingers ophangen, ballonnen met confetti opblazen en regenboog cupcakes bakken voor de verjaardag van L.
/ De glunderoogjes van L wanneer we haar de cupcakes met kaarsjes brengen in bed, wanneer ze wakker wordt op haar verjaardag.
/ Het jaarlijkse fotoboek in de brievenbus vinden en doorbladeren. Wat een leuke dingen hebben we dit jaar allemaal gedaan!
/ Dat ik toch nog 2 uurtjes van de verjaardag van L heb mee kunnen maken, ondanks dat ik ziek was (ik zag het al gebeuren dat ik helemaal mijn bed niet uit kon komen).
/ De Woezel&Pip taart waar L zich al wéken op aan het verheugen was.
/ De aardbeitjes die opeens een groeispurt hadden (en die ik eigenlijk al opgegeven had).
/ De eerste dag dat ik weer onder de levenden was na 2 weken ziek zijn. Eindelijk weer iets kunnen doen, joepie!
/ Een grote stapel aan briefjes die ik kon beantwoorden.
/ Weer een fris huis nadat de Kerstboom en Kerst spullen zijn opgeruimd.
/ Beginnen aan een nieuw borduurwerkje.
/ Dat het de hele maand gelukt is om regelmatig een selfie a day te maken.
/ De eerste keer dat ik weer eten kon proeven en kon ruiken na 2 weken niets.
/ De dikke laag sneeuw van 20 cm van achter het raam kunnen bekijken.
/ Hutten bouwen van oude kussens samen met L, en hoe vrolijk ze daar van wordt.
/ De tientallen zandkastelen die ik deze maand met L heb gebouwd.
/ Voorjaarsbloemetjes en bollen in huis halen.
/ In een nieuw boek beginnen.
/ Na jaren van stilte, weer eens een lesje QiGong kunnen doen.
/ ‘Sneeuwpannenkoeken’ bakken met L.
/ Onze voorjaarsvakantie naar Turkije boeken!
/ Een tulpenboeket mee naar huis krijgen van werk.
/ L’s eerste eigen vaasje kopen en verse bloemetjes meenemen voor erin.
/ De zon die ’s ochtends nog eens op de eettafel schijnt.
/ Nieuwe badmatten waar ik meteen verliefd op was. Het maakt de badkamer meteen helemaal anders!
/ Armbandjes maken met L. Eentje voor elk familielid én zelfs eentje voor haar beebie (pop).
/ Een zondagwandeling in de winterzon.
/ Op PenPalWorld een oud klasgenootje van de grafische school van jaren geleden (20 inmiddels, wow!) tegenkomen en briefjes schrijven met haar. Zoveel om bij te kletsen!
/ Elke dag met L kijken of de narcissen op tafel al uit zijn gekomen.
/ Weer eens een boek uitlezen (diepdiepblauw van Nikki Dekker).

geluisterd

Smith & Burrow – All The Best Moves (16)
Men I Trust – Ring of Past (15)
Catching Flies – Daymarks (14)

gelezen

Waarom anderen ons vaak veel sympathieker vinden dan we zelf denken (artikel)
Joanne Wienen – Happinez

Hoe overtuig je een natuurhater? (artikel)
Arjen van Veelen – De Correspondent

Why I’ve Decided to Treat Social Media Like Real-Life (artikel)
Nikita Gill – Substack

Everyone Wants to Quit, but They Can’t (artikel)
Jessica Wilfire – Ok Doomer

8 Totally Awesome Things ‘Geriatric Millennial’ Parents Do (artikel)
– Maressa Brown op parents.com

The Woman in Me (boek)
Britney Spears

Diepdiepblauw (boek)
Nikki Dekker

gekeken

Enlightened (2011)
Een serie waar ik helemaal niet veel van verwacht had toen ik hem op zette. Ik keek hem terwijl ik nog redelijk ziek op de bank lag en hij bleek toch niet tegen te vallen. De eerste aflevering even in het verhaal komen. Over een vrouw met een soort midlifecrisis en allemaal dingen die haar tegenzitten. En daarna een retreat waarin ze is herboren. Vanaf dan pakt ze dingen anders aan en krijgt haar leven een hele andere wending. Ik keek in een week tijd beide seizoenen, dus hij bleef me genoeg boeien om af te kijken!

On The Verge (2021)
Een serie die me niet meteen heel erg boeide, maar ik heb er toch een aantal afleveringen van gekeken. Ik vond het geen topper, want ik heb het heel gespreid gekeken met redelijk wat tussenpozen. Niet per se een aanrader, maar als je een keer echt helemaal niets anders te kijken hebt, dan is het best prima.

Leave The World Behind (2023)
Een film waar ik al veel commentaar op gelezen had voordat we hem keken. Vaak negatief commentaar, en in het speciaal ook over het einde. En af en toe ook een hele goede review. Het leek wel alsof je óf kamp YES was of kamp BLEH. Ik zat er uiteindelijk toch tussenin. Ik vond hem verre van YES, maar zo slecht als de negatieve reviews nu ook weer niet. Hmm ja, of ik hem zou aanraden? Niet per se.

Love is Blind Sverige (2024)
De Zweedse variant van Love is Blind. Wat me vooral opvalt aan deze versie, is dat de kandidaten veel volwassener met elkaar praten, lijkt wel. Ik moest er even inkomen door het Zweeds (en de ondertiteling moeten volgen), maar toen ik er eenmaal in zat, was ik hooked!

ontdekking van de maand

Aan het begin van de maand kocht ik nog eens een puzzel. Eigenlijk omdat het me even niet meer lukte om dingen te maken en ik het wel nodig had om te ontspannen. Puzzelen leek me een makkelijke manier om dat te bereiken, zonder er veel voor hoeven na te denken of te doen. En ik herinnerde me dat puzzelen ook het eerste was wat ik kocht toen de eerste lockdown begon.

Dus, ik zocht naar puzzels en kocht er 2. Later ontdekte ik een aantal leuke merken die prachtige puzzels maken. Mijn verlanglijstje is sindsdien enorm gegroeid! ; ) Maar eerst eens de 2 maken die ik nu heb! Het is echt de perfecte bezigheid nu in de winter, vind ik.

Als je ook van puzzelen houdt, dan zeker eens deze merken opzoeken: eeBoo, Elena Essex, Talking Tables en Galison. Allemaal gewoon bij Amazon of Bol te bestellen.

daag jezelf uit van januari

Ik had deze maand niet zo heel veel tijd om mijn doelen te behalen, want 2 van de 4 weken was ik ziek. Eens kijken wat er wel en niet gelukt is!

→ de doos met kleding die weg mag fotograferen en op Vinted zetten
Deze is niet gelukt. Op de vrije dagen dat ik niet ziek was deze maand, had ik er gewoon niet echt zin in en zat ik liever in mijn postkamertje. Ik weet ook niet of ik hem nu al meeneem voor februari, want de zin is er nog steeds niet ; ) Ik laat hem even voor wat het is, en kijk of het voorjaar misschien wat nieuwe energie gaat geven om dat te doen (meestal is dat wel zo).

→ een nieuw kleurtje uitzoeken voor de slaapkamermuren en deze maand ook echt verven
Ik heb voor mezelf een kleurtje uitgezocht, nu moet F ook nog een beslissing maken. Maar dat gaat iets voor februari worden, want het beslissen gaat even niet zo snel (door druk op werk en de eettafelbank afmaken dat even voor gaat).

→ het ‘ik bewonder jou’ briefje
Deze is ook deze maand niet gelukt, en ik heb me meteen bedacht dat ik hem ga bewaren voor een moment dat de woorden wat beter binnenkomen om diegene te schrijven. Dat is niet iets wat je kunt forceren (als je het goed wil doen, tenminste bij mij). Ik heb hem regelmatig in mijn achterhoofd, dus ik ga het niet vergeten!

daag jezelf uit voor februari

→ 3 dingen doen van mijn self care lijst
→ een regelmatiger slaapritme
→ verder aan mijn borduurwerkje & de Alice in Wonderland puzzel

3

comments

  1. Wat vond je van het boek van Britney? 🙂
    Heb hier veel tabjes open gezet met je tips, waarvoor dank!

    1. Ik kwam er heel moeilijk doorheen! Voornamelijk omdat ik het vrij rommelig geschreven vond. Het leek soms wel alsof het in losse stukjes geschreven was, wat het niet zo overzichtelijk maakte. En dus ook niet zo fijn om te lezen. Het verhaal zelf was op zich wel interessant (deels), maar ik vond het dan weer niet interessant genoeg om het echt leuk te vinden. Haha, volg je me nog?

      Veel plezier met lezen : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *