dit was april

April was de maand van eindelijk af en toe een beetje lente en zon! Van vaker wandelen en van steppen. Van de kleurrijke en zonnige outfits waar ik veel meer zin in had en van precies in de april winter week op zonnige vakantie zijn. Het was een superleuke maand, kijk maar mee!

zo was de maand

outfits > Wat de maand voor mij vooral kenmerkte, was dat ik opeens weer veel meer zin had om mijn truien achterin de kast te leggen en mijn vrolijk gekleurde outfits eruit te halen. Ik had veel meer zin om wat meer mijn best te doen met mijn outfits. En zo kwamen de haarbanden weer regelmatig voorbij.

buiten zijn & beestjes > We waren veel buiten op de dagen dat het weer goed was. Dat was eigenlijk altijd met onze nieuwe step of L’s fietsjes. Of in de (speel)tuin. We kwamen veel beestjes tegen – wantsen, slakken, krekels – en die moesten allemaal goed bestudeerd worden.

slow drawing / Een tijdje geleden ontdekt, maar deze maand ook zelf mee aan de gang gegaan. Er wordt een notitieboekje gevuld en ik probeer er elke week iets in te maken. Ik vind het superleuk om te doen en het is fijn rustgevend!

vakantie / We waren eind april 10 dagen in Turkije. Ik was er nog nooit geweest, maar we hebben het echt fantastisch gehad! Een welverdiende ‘alleen maar aan het zwembad liggen’ vakantie. Iets wat ik normaal echt niet kan uithouden, maar wat door het geweldige hotel prima te doen was.

gepost

slow drawing
briefjes van april

geluisterd

Ford. – In Motion (50)
A Beacon School – It’s Late (46)
Ford. – The Color Of Nothing (46)

Maar eigenlijk heb ik deze maand echt heel erg veel naar het nieuwe album van Bleachers geluisterd, dus ik snap eigenlijk niet goed waarom het niet in mijn top 3 staat. Bij deze dus nog een eervolle vermelding ; )

Bleachers – I am Right On Time & Modern Girl

En door de serie One Day die ik keek, heb ik New Order – Temptation weer helemaal herontdekt.

gekeken

Niet zo veel deze maand, ik keek eigenlijk alleen (een deel van):

One Day (Netflix)
Gebaseerd op het bestsellerboek van Dave Nicholls. Emma en Dexter leren elkaar kennen op 15 juli 1988 en de serie laat hun relatie elk jaar op precies die datum zien. En dat 20 jaar lang. Ik vond het een leuke serie!

gelezen

5 ways to invest in your creative life (📝)
Ailisha Shannon

Stop trying to be consistent (📬)
Else Kramer

The Dictionary of Obscure Sorrows: Uncommonly Lovely Invented Words for What We Feel but Cannot Name (📝)
Maria Popova

Regrets of the dying (📝)
bronnieware.com

The Creative Act: A Way of Being (📚)
Rick Rubin

What are ‘friendship snacks’? (📝)
The Independent

Working With Your Hands Is Good for Your Brain (📝)
NY times

Why millennials are quitting the rat race (📝)
The Guardian

Maybe You Just Need To Take a Nap Right Now
The Noösphere, Substack

ontdekking van de maand

Steppen! L kreeg een step als gestopt met de speen cadeau. Daar had ze meteen zoveel plezier van, dat ik er ook een gekocht heb. En nu steppen we vaker samen door de buurt!

Ik ontdekte Retro.app en dat probeerde ik twee weken uit. In eerste instantie dacht ik, dit gaat Instagram niet vervangen. Wat is de meerwaarde er eigenlijk van? Maar na het eventjes echt geprobeerd te hebben, vind ik het nu echt een hele leuke app. Ik zou het omschrijven als een foto blog bijhouden, maar dan in een app waar anderen ook kunnen reageren. Of ook als alle foto’s die je in je Whatsapp status deelt, maar dan gebundeld bij elkaar. Ik blijf hem nog even gebruiken denk ik! Alleen jammer dat er (nog) niet heel veel bekenden op zitten.

leukste foto van de maand

De foto die het vaakst werd ge-reblogd waren de kippies!

Hier zie je alle 72 foto’s van april.

waar ik op wilde focussen in april

somatic yoga oefeningen doen om mijn linkerkant weer goed los te krijgen
Dit heb ik 1 keer gedaan en toen heb ik – met heel goed opletten zelfs nog – mijn nek verrekt. En uiteindelijk 4 dagen met een pijnlijke nek rondgelopen :’ ) Ik heb er jaren aan yoga op zitten en weet met mijn sowieso al moeilijke lijf en spieren precies waar ik op moet letten. Maar toch is hier iets niet helemaal goed gegaan. Ik was er meteen even helemaal klaar mee, haha.

beginnen met slow drawing; draw yourself calm
Dit is gelukt! Ik heb intussen twee notitieboekjes die ik hiervoor gebruik en ik teken elke week wel iets. Ik wil dit nu, na de vakantie, wel weer opnieuw oppakken. Want het heeft nu even 2 weken stilgelegen. De inchie challenge staat nog op me te wachten, dus een goed moment om daarmee te starten.

waar ik op wil focussen in mei

mijn ‘Eindhoven’ Notion volproppen met leuke activiteiten, koffie en eettentjes, musea en andere leuke dingen ter voorbereiding op mijn minivakantie in mijn eentje in augustus (als je nog tips hebt, ze zijn zeer welkom – en contact me ook als je een keer een koffietje wil doen!)

uitzoeken of hoelahoepen iets voor me is

de 10 briefjes van penvriendinnen die hier op me liggen te wachten, beantwoorden

weer wat meer in het ‘regelmatig foto’s nemen’ ritme komen

verder met de fotocursus en module 3 afronden

minstens één leuk nieuw stempel kaartje maken

2

comments

  1. Haha oh Luus wat balen van die stijve nek – ik zou dat ook gelijk hebben. Ik was die foto app weer helemaal vergeten :’) Zit er net weer aan te denken om minder te Instagrammen. Ik ben ook met die Inchie Challenge bezig! Vind het erg leuk tot nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *