december in foto’s

December was een drukke en volle maand, maar dat is het eigenlijk elk jaar wel. De hoogtepunten waren de nieuwe dingen die we voor het huis kochten en de Kerst swaps uitpakken. Er waren ook wat minder leuke dingen, maar die wogen niet op tegen de leuke!

Deze maand kwamen er wat nieuwe dingen in huis. Zoals een tweedehands gelukje dat ik bij de kringloop vond, een vintage Ikea Lunna stoel uit de jaren 80. Hij is heel gaaf! We waren al een tijdje naar een draaistoel op zoek voor in de game hoek op zolder, en begin december loop ik er zo tegenaan. Soms moet je wat geluk hebben en meteen toeslaan : ) En een andere nieuwigheid in huis, is deze mooie lamp boven de tv. We hadden hem al een tijdje op het oog, en nu besloten we hem dan echt te kopen. Erg blij mee ook.

De adventskrans van dit jaar. Ik maakte hem van hortensia’s die ik liet drogen. Die spoot ik paars en ik deed er mooie kaarsen in van Ester & Erik.

Bij de bouwmarkt stonden deze leuke Kerstmannetjes (die we niet meenamen, overigens). F had een thee advent voor me meegenomen, maar die was in de auto naar huis al gesneuveld en niet meer bruikbaar. In het thee kastje vond ik nog een halve kalender van vorig jaar, dus dan besloot ik die dan maar op te maken! En ik was deze maand blij met de Kerst ster op tafel.

Een van de grotere highlights deze maand, waren de 3 Kerst swaps waar ik aan meedeed. Ik had ze in november al allemaal voorbereid en opgestuurd, en in december ontving ik de swaps die voor mij bestemd waren. Eentje ervan zat vol met 24 cadeautjes, dus ik kon elke dag van de maand iets uitpakken, wat een feest! En de envelopjes op de rechter foto gebruikte ik dit jaar om de zelfgemaakte Kerst kaartjes en ik was er instant verliefd op. Zo leuk! Ik kreeg ook veel vragen van ontvangers waar ik het vandaan had.

In december ben ik meer binnen dan buiten geweest. Een combinatie van druk op werk en gewoon ook echt heel veel regenweer, zorgden ervoor dat ik maar één wandeling met L heb gemaakt. En dé lifesaver van de maand zat in de Kerst swap van Irene. De shea boter crème heeft mijn kapotte werkhanden deze maand al meerdere keren gered! Het leek zelfs wel alsof alle wondjes wat sneller heelden.

Dit kaartje stond al een tijd op mijn verlanglijst, en nu bestelde ik het (van Kirsten Blom). Erg mooi! Ook sloeg ik nog wat postzegels in, want vanaf januari zijn de prijzen weer omhoog. En ik maakte een serie vogeltjes kaartjes.

Ik schreef al dat ons huis wat meer nieuwigheden kregen en daar hoort ook dit glas in lood bij. De twee linkerfoto’s hebben glas in lood rondjes die al een hele tijd in de kast lagen, en die ik eindelijk opgehangen heb. En de vlinder zat ook in een swap, hoe gaaf!

Ook post werd er gemaakt met leuke printjes. Ik maakte alle kerstzegels helemaal op. Wat waren ze mooi trouwens dit jaar, hè?

F bouwde in zijn Kerst vakantie een bank in elkaar die nu de stoelen aan de eettafel vervangt. Hij moet nog geverfd worden en er komt nog een wandje achter. Maar het begin is er alvast! De Kerst drukte op werk heb ik dit jaar redelijk goed overleefd, als ook alle Kerst diners. Maar daarna was het helaas wel prijs. De eerste keer in 3 jaar (waarvan ik het weet), toch nog tante Corrie op bezoek, meh.

Ik probeerde de Kerst thee uit die F meegenomen had. Maar door tante Corrie heb ik er helemaal niks van geproefd. Van werk kreeg ik weer een prachtig boeket mee naar huis in champagne kleur.

Alle familie etentjes waren weer heel gezellig dit jaar! En ik vond voor een paar euro bij de Aldi een superleuk tafelkleed in Kerst thema om in te kleuren. Dat was ook wel een hit om L bezig te houden (en mezelf misschien nog meer, haha).

Deze maand vond ik er nog een hele hoop nieuwe pen pals bij en een deel daarvan stuurde ik een eerste briefje. Op de foto mijn Alice in Wonderland post die ik zelf erg leuk geworden vond. En in de supermarkt vond ik een tijdschrift wat ik nog niet kende, Breathe. Ik ging in eerste instantie op de mooie illustratie af, maar ook de inhoud beviel me goed! Echt iets voor mij, dus iets wat ik vaker ga kopen als ik het weer tegenkom.

De laatste dag van de maand zaten we met z’n drietjes aan de eetkamertafel te verven. Net zoals vorig jaar maakten we L’s verjaardagskroon.

2

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *