23 of 2 0 2 3

Elk jaar maak ik een overzicht van de highlights van het afgelopen jaar. En dit jaar weer een 23 of 2023 lijstje, met de 23 meest memorabele dingen van het jaar. Tijdens het maken van het lijstje besefte ik me dat dit een heel goed jaar was, want ik had nog veel meer dingen kunnen opschrijven dan alleen deze 23!

#1 verjaardag vieren van L

Hier kan ik elk jaar hetzelfde invullen, het vieren van de verjaardag van L staat bij ons na de Kerstdagen al meteen voor de deur. Dit jaar werd ze 2! We schilderden wat mooie kleurtjes op een blad en knipten daar haar kroon van.

#2 de stempels van het jaar

Nu ik terugkijk op het jaar, heb ik toch best wel wat stempels gemaakt. Al leek dat voor mijn eigen gevoel helemaal niet zo. Ik was er niet heel regelmatig mee bezig. Eerder vaker niet dan wel. Maar het eindresultaat is toch best wat prints voor de Kunstroute, twee gepersonaliseerde printjes (zie #3 hieronder), een L serie en nog meer, kijk maar eens hier.

#3 de gepersonaliseerde cadeautjes

Voor L maakte ik een mok met haar favoriete dier, de Maus van Die Sendung mit der Maus. En voor F maakte ik een stempel, waar ik later weer een lamp van liet maken (door LekkyStudio).

#4 best wat uitjes naar de ballenbak

Vooral aan het begin van het jaar hebben we veel uitstapjes naar de ballenbak en klimparadijs gemaakt. Want tja, in de winter ben je toch wat minder buiten, en dan is ravotten in een speelparadijs natuurlijk heel erg leuk!

#5 mijn huidroutine

Dit jaar werd ik ook wat serieuzer wat mijn dagelijkse huidroutine betreft. Ik heb nooit echt een perfecte huid gehad (hallo rosacea), en het heeft wat jaartjes geduurd voordat ik gevonden heb wat echt goed voor me werkt. Eigenlijk was ik het heel erg zat om steeds nieuwe dingen te proberen, en dat heb ik de afgelopen jaren ook een stuk minder gedaan. Dit jaar besloot ik het toch nog een keer te proberen, en daar zijn een aantal producten uitgekomen die ik nu vast gebruik en waar ik heel tevreden over ben!

#6 het L boekje

Ik was dit jaar best goed bezig met stempels maken, vooral de eerste helft. En een van de projecten waar ik aan begon, was een boekje van en voor L. Voor dit boekje maakte ik een 8 tal lino’s van dingen die ze graag doet. Zoals zomaar op een random moment op de grond gaan liggen, maakt niet uit waar we zijn. En zo is er ook een print bij waarop ze haar lievelingsknuffel Fifi knuffelt. De prints zijn klaar, maar het boekje moet nog ooit gedrukt worden.

#7 de bloemetjes die ik meenam van werk

Het liefst zou ik elke week (of elke 2 weken) nieuwe bloemetjes meenemen. Maar dat laat de portemonnee niet altijd toe ; ) Dus ik nam zo vaak wat mee als lukte! Af en toe een boeketje of wat losse bloemen, met Pasen een Paastak en in de winter een adventskrans.

#8 L’s eerste carnaval

Ik ben zelf helemaal geen carnaval vierder want ik vind er niet zoveel aan. Met L hebben we dit jaar wel gevierd. We keken de optocht in ons dorp en gingen naar een sjpringmiddig. Oma maakte ook nog een kikker pakje voor haar en dat was echt té schattig! Op de opvang werd ze ook een dag geschminkt!

#9 bezoekjes aan de dierentuin

In 2022 kregen we van opa en oma als verjaardagscadeautje voor L een abonnement op de dierentuin. En dat is zo goed bevallen dat jaar, dat we het zelf voor 2023 hebben verlengd. Ook dit jaar zijn we bijna elke maand in de dierentuin geweest om beestjes te kijken. En L vind het elke keer weer fantastisch. Niet alleen om dieren te kijken, ook voor de speeltuinen en de ijsjes ; )

#10 de duizenden boekjes die we lazen

Standaard elke avond voordat L gaat slapen, maar ook overdag tussen het spelen door en als het even kan ook nog meteen bij het wakker worden. In het weekend (en meestal op zondag), zitten we met z’n drietjes in het grote bed en lezen we een grote stapel boeken door. Gezellig!

#11 digitale detox

Ook iets waar ik van kan zeggen dat het een van de beste dingen van het jaar is geweest. Ik verwijderde van de ene op de andere dag mijn Instagram account en deed een serieuze detox. Mijn telefoon maakte ik dumb en ik nam mijn telefoongebruik eens goed onder de loep. Dat resulteerde in een blijvende gewoonte die me veel meer rust gaf!

#12 alle tweedehands gelukjes

Dit jaar heb ik niet veel kleding gekocht. En als ik wel iets kocht, dan was het overgrote deel ervan tweedehands wat ik op Vinted shopte.

#13 home improvement

Of ook wel, de klusprojecten en nieuwe meubels die we dit jaar maakten en kochten. Het waren er niet veel, maar wat we deden was wel een mooie toevoeging! Zo bouwden we zelf een container ombouw in de tuin en kochten we een deel van onze kledingkast bij.

#14 de vakanties van dit jaar

Het was een heel goed vakantiejaar dit keer! In het voorjaar vlogen we samen met opa en oma naar Mallorca voor een week lang all-inclusive plezier in een hotel. In het najaar hadden we een 3-in-1 vakantie, zoals ik het noem. Eerst een week met een hele bups vrienden in een vakantiepark in Friesland, daarna een weekend back to basics zonder stroom kamperen bij de boer in een tenthuisje en daar achter geplakt ook nog 3 dagen in Delft.

#15 meedoen aan de kunstroute

In mei deed ik mee aan de Kunstroute en dat was heel erg leuk! De maanden ervoor ben ik regelmatig bezig geweest met kleine dingen voorbereiden. Ik had uiteindelijk een aantal prints van iconische gebouwen of uitzichten uit het Heuvelland. Het was erg leuk om mee te doen, iedereen die langskwam te spreken en alle enthousiaste mensen te zien.

#16 doei nomi hoi mollie

Helaas hebben we in januari afscheid moeten nemen van ons lieve hondennichtje Nomi. Dat heeft iedereen even een paar maanden moeten verwerken, en toen kwam er een nieuw nichtje, Mollie!

#17 alle wandelingen

Samen met L heb ik een hele hoop wandelingen gemaakt. Vooral in het voorjaar en de zomer. Dan installeerde L zich in haar kinderwagen en liepen we naar de schaapjes. Of naar de supermarkt, en dan zaten we na het winkelen nog een tijdje op ‘ons bankje’ een gezonde snack te eten en auto’s te kijken. Richting het najaar werden het iets kortere wandelingen, want dan ging de kinderwagen niet meer mee maar L’s loopfietsje. Dan liepen we naar de brievenbus om mijn post te verzenden en maakten we er een rondje door de buurt van.

#18 de mini vakantie in mijn uppie

De winkel ging in de zomer dicht en dat leek me een uitgelezen kans om een kleine vakantie in mijn uppie te boeken! Ik heb het allemaal heel last minute geregeld en ben 3 dagen in Zwolle geweest. Het was fantastisch om weer eens iets in mijn uppie te kunnen ondernemen. En ook het treinreizen deed me goed.

#19 het indoor tuintje

We hadden hem al even niet meer gebruikt sinds de verhuizing, maar dat was wel iets wat ik graag weer zou willen. Ik deed een nieuwe bestelling bij BerlinGreen voor zaadjes en ging deze keer voor iets dat ze net nieuw hadden; eetbare plantjes! Het eerste wat erin ging, was wilde aardbeien. En we hebben nog wat andere eetbare dingen op de planning staan voor 2024, zoals komkommers. Het is superleuk om samen met L af en toe te kijken hoe het met ons tuintje gaat. Goed om op zo’n leeftijd de liefde voor plantjes alvast aan te wakkeren ; )

#20 mijn haar ging eraf

Ik zei doei tegen mijn lange haar dat eigenlijk een resultaat was van 3 jaar niet naar de kapper gaan door alle Covid lockdowns. Het was eigenlijk wel heel makkelijk om mijn lange haar elke dag in te vlechten, maar ik was er ook opeens klaar mee en wilde weer terug naar mijn korte coupe. Dus dat deed ik! Geen moment spijt van gehad, ik voel me met kort haar toch meer mezelf : )

#21 schrijven en snail mail

In september pakte ik het schrijven met penvriendjes weer op en zo had ik binnen no-time wat vaste mensen waar ik mee schreef. Aan het einde van het jaar kwamen daar ook nog wat nieuwe mensen bij die ik nog niet kende. En ik maakte ook nog een nieuwe insta account aan, speciaal voor al mijn post: @briefjesvanluus. Mijn postkamertje op zolder maakte ik helemaal klaar en daar zat ik dan ook regelmatig briefjes te schrijven en post te maken met mooie papiertjes.

#22 weer journalen

Ook iets wat ik in de herfst weer heb opgepakt, elke dag journalen. Hier moest ik even mijn weg in vinden, maar toen ik die eenmaal gevonden had, was het heel makkelijk om dit tot een dagelijks automatisme te maken. Het is een van de beste dingen die ik dit jaar gedaan heb, want het geeft me enorm veel rust.

#23 de vrienden en familie bezoekjes

Dat waren er dit jaar redelijk wat. De meeste van onze vrienden wonen wat verder weg, dus afspreken is niet altijd makkelijk. Maar het is ons toch bijna elke maand gelukt om iemand te zien, hoera! Zo hadden we in oktober een Halloween pompoen date en een cavia knuffel date.

4

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *