21 of 2 0 2 1

Heb je wel eens van #21of2021 gehoord? Het idee ervan is dat je de 21 leukste dingen en memorabele momenten van het afgelopen jaar post. Ik vond het vorige keer zo leuk om te doen dat ik het dit jaar weer ga doen. Ik bundel alles in drie blogs, dus 7 dingen per blog, en post deze de laatste drie weken in december. Als het je ook leuk lijkt om terug te kijken op je jaar, zeker meedoen!

#1 lieve L

Op nummer 1, kan niet missen… de geboorte van L. Op 1 januari had ik me nooit kunnen voorstellen hoe heftig, vermoeiend, mooi, ontroerend, fantastisch, zwaar, buitengewoon en bijzonder het allemaal zou worden. Het is iets dat maar moeilijk uit te leggen is aan de buitenwereld. Het heeft mijn leven compleet veranderd en ook meer vervuld. Voor mijn gevoel had ik een kraamweek van 4 weken ; ) Die weken heb ik ook even helemaal in onze bubbel geleefd en niet geblogd.

Dit was toch ook wel frappant…

#2 heel veel foto’s

Ik nam een Klikkie abonnement en liet elke maand 10 foto’s printen. Met het idee het eerste jaar van Lotte zo op foto te hebben en niet alleen digitaal. Vroeger dacht ik altijd, jeetje wat luxe om dat elke keer opgestuurd te krijgen. Ik kon mezelf dat maar moeilijk gunnen. Maar met Lotte had ik een goede reden om het wel te doen! Maar wat doe je er dan mee? Tot nu toe liggen ze nog steeds netjes bewaard in een leuk doosje totdat we een mooi stalen frame gekocht hebben waar ze aan kunnen met knijpers. Het oorspronkelijke idee was om ze dan elke maand te wisselen als er nieuwe kwamen, maar het is nog niet gelukt om een mooi frame uit te kiezen. Komt nog wel!

#3 huisbezichtigingen

We hebben best wel wat huisbezichtigingen gehad dit jaar. Het waren er in totaal 8 en helaas allemaal zonder geluk. We hebben zowat alle afwijzingen al eens voorbij horen komen, maar meestal werden we gewoon keihard overboden. Toch hebben we van de meeste bezichtiging wel weer wat geleerd over de woningmarkt en wat er allemaal mogelijk is, maar vooral ook over wat wij nu echt willen. Nu is het alleen heel hard duimen dat het een keer wél gaat lukken. Hopelijk kan ik er volgend jaar iets positiefs over kwijt ; )

#4 heel veel wandelen

Dit jaar heb ik heel wat afgewandeld. In het eerste half jaar voornamelijk om Lotte te laten slapen. De eerste periode had ze regelmatig een fase waarin in bed of sowieso thuis slapen helemaal niet lukte. Dan moest er bewogen worden! In het begin was ik veel met de draagzak onderweg en toen ze wat zwaarder werd met de kinderwagen. Ik genoot er meestal van om veel buiten te zijn, maar ik had ook dagen dat ik zo moe was in mijn lijf dat die vierde wandeling van de dag toch wel wat extra wilskracht vroeg.

#5 weinig slaap en veel koffie

Deze zal iedere frisse ouder bekend voorkomen hahaha. Vooral de eerste maand was pittig met elke drie uur wakker zijn en voeden. Daarna begon ik langzaam te wennen. Inmiddels zijn de nachten vrij goed te doen en kom ik meestal weer aan 7 uur slaap met soms maar een (en soms geen) korte fles onderbreking. Het aantal koppen koffie die ik nu dagelijks drink zijn wel aanzienlijk gestegen. En dan te bedenken dat ik tot 3-4 jaar geleden een thee persoon was en koffie maar vies vond ; ) Een leuke traditie die vorig jaar in de lockdowns is ontstaan hebben we dit jaar trouwens weer voortgezet (al was het wel minder vaak), de pauzewandeling met een koffie to-go.

#6 het geboortekaartje

Voor het geboortekaartje wilde ik heel graag een eigen stempel maken en het werd een konijnenfamilie. In Duitsland zetten ze eigenlijk altijd een foto van de baby erop, dus wij maakten een mix van foto en handgemaakt. Ik was wel blij met het resultaat : )

#7 ook wel wat stempels

Voor mijn gevoel heb ik helemaal niet zoveel stempels gemaakt dit jaar, maar nu ik door al mijn foto’s gescrold heb zijn het er toch wel wat! De eerste maanden van het jaar had ik in het weekend een paar uur Lotte vrij, dan paste Flo op en kon ik me terugtrekken in mijn kamer om stempels te maken. Dat heeft toen veel verschil gemaakt voor mijn gemoedstoestand en de dagen wat lichter gemaakt. Vanaf augustus had ik elke woensdag vrij omdat Lotte naar de opvang ging en dat maakte het allemaal een stuk beter en draaglijker. Als ik niet creatief kan zijn dan mis ik dat enorm, dat had ik dus die eerste maanden. Het is echt mijn uitlaatklep en moment voor mezelf om op te laden.

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *