photography school

Onder het mom van ‘iets nieuws leren is altijd leuk’ meldde ik me vorig jaar aan voor een cursus aan de iPhone Photography School. Foto’s maken doe ik al mijn hele leven lang heel graag. En waarom dan niet ook goed leren ‘schieten’ met iets wat ik sowieso al elke dag in mijn zak heb zitten!? De cursus was niet al te hoog geprijsd, en dat gaf me het duwtje in de rug om het gewoon te doen.

Nu ik bijna module 3 van 5 af heb – en dus genoeg gezien heb om te kunnen oordelen of de cursus echt wat is – wil ik jullie er ook over vertellen. No spon, gewoon omdat ik er zelf heel erg enthousiast over ben! Ik vind het voor iedereen een leuke en leerzame cursus, waarmee je ook echt mooiere foto’s leert maken. De eerste 2 modules zijn besteed aan het leren omgaan met alle knoppen en functies en vanaf module 3 ga je juist meer leren over ‘het oog van de fotograaf’. Hoe je dingen ziet of kunt leren zien. En wordt het dus pas echt leuk!

Als je op de pagina van de cursus komt heeft het een redelijk hoog valstrik-gehalte en een ‘ik steel al je geld vibe’. Tenminste, dat idee kreeg ik lichtelijk door de manier waarop de tekst geschreven is. En dan de prijs onderaan: ‘maar 60 euro voor dit alles, woahhh!’ Ik kan je vertellen dat ik het in ieder geval een prima prijs vind voor alles wat je er leert. In totaal bestaat de cursus uit 600+ minuten aan video.

Een mooi stukje uit de cursus:

“ If you are a musician or if you know how to play an instrument, music is going to sound different to you because you’ll understand all the nuances and all the little details that go into producing great music.

With photography, it’s the same. As a photographer, you’re always training your eye to see something beautiful, to see something unique. Maybe you’ll notice interesting light, or perhaps there’s a pattern in the clouds that’s really interesting. Or you see an opportunity to shoot from a unique angle.

All of that is there, and it’s there all the time, but the average person will walk right past it, without ever knowing that there’s something special. ”

De cursus die ik volg, is overigens de iPhone Photo Academy door Emil Pakarklis.

Mooi vind ik dat, dat je leert om de speciale dingen in het leven te zien en herkennen. En dat daardoor je kijk op de wereld om je heen misschien ook wel verandert. Dat maakt het leven juist bijzonder, toch?

De cursus ga ik komende tijd nog afmaken. En ik denk dat ik voor het einde van het jaar misschien wel weer een nieuwe cursus ga uitzoeken. En wie weet elk jaar wel een nieuwe cursus? Want ik vind het heerlijk om me het hele jaar door op een slakkentempo zo met iets bezig te houden.

1

comments

 1. Malu Vd Kerkhof

  Wat een mooie tekst! 🙂

 2. Fijn dat het zo’n meevaller is. De website heeft inderdaad wel zo’n hoog geef-me-al-je-geldgehalte :p

  1. Gelukkig is de cursus echt top! : )

 3. Het klinkt zeker interessant, maar inderdaad die website is dan misschien niet helemaal overtuigend. 🙂
  Bestaat het volledig uit videolessen? Of is het een combinatie?

  1. Het zijn allemaal videolessen met uitleg. En je kunt er zelf ook wat opdrachten bij uitvoeren als je wil (maar hoeft niet). Er is geen werkboek of iets dergelijks, maar dat heb je ook niet echt nodig, vind ik. Genoeg fotoboeken die je iets vergelijkbaars laten zien. Ik denk dat je veel meer leert door iemand het te zien doen, vooral met fotografie. Want in principe kun je zelf ook wel opzoeken welke functies je telefoon heeft. Het gaat vooral om het leren kijken, en dat leer je niet makkelijk uit een boek.

 4. Wat een heerlijk overzicht! En die foto van het spinnenweb is echt prachtig!

 5. Oooh, wat leuk dit!

  1. Echt een aanrader : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *