een ode aan schaduw

Op mijn foto blog a photo a day plaats ik (bijna) elke dag een foto. En als je zoveel foto’s maakt, dan komen er wel eens bewust en onbewust thema’s naar boven. Een van die thema’s waar ik door de jaren heen heel erg van ben gaan houden is schaduw. Ik kan (nog) niet precies zeggen wat ik er zo mooi aan vind. Misschien dat schaduw een tekening van de zon is? Dat het een kopie van het echte laat zien, maar dan in zwart? Wat het ook is, ik vind het iets prachtigs. En ik vond het leuk om een aantal van de schaduw foto’s van het foto blog eens te delen. Hier zijn ze…

Een foto uit 2015. Nooit meer heb ik zulk mooi licht in huis gehad als die herfstige namiddag.

Schaduw hoeft natuurlijk niet altijd op een muur of op de grond te zijn. Het kan ook op een raam. Het melkglas maakt het extra mooi.

Net zoals deze. Ook een schaduw op een raam van melkglas, maar dan laat in de avond.

En ook een in een hele mooie amber kleur.

Deze foto maakte ik nog niet zo heel lang geleden. De bomen waren zo hoog als een flatgebouw van 6 of 8 verdiepingen, dus ja… hoog!

Schaduw van bloemetjes op de grond. Altijd mooi.

Net als takjes op de grond. Hier vind ik het mooi hoe je de takjes op sommige plekken scherp ziet en op andere plekken weer vaag.

Een bloempot op een hete zomerdag.

Hele vage schaduw op de trappen. Aan de foto zie je dat het een warme dag is door de mooie warme gloed.

De mooiste schaduwen maken toch wel echt bomen, vind ik.

En de beste bewaarde ik tot het laatst. Ik denk dat dit nog steeds mijn favoriet is, door de hele vage schaduw die er wat wolliger uitziet. Gemengd met wat scherpere schaduw waar je elk blaadje van kunt zien.

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *