day zero project #3

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update maakte over het day zero project wat nog tot het voorjaar van 2026 loopt. En ik vond het wel weer eens tijd. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik het een beetje uit het oog verloren ben en er niet echt bewust mee bezig ben geweest. Maar, ik weet nu wel dat er een aantal doelen zijn die ik ga schrappen. Want het is wel duidelijk dat die niet meer behaald (kunnen) worden. Hieronder zie je de stand van zaken:

003. een tapijt voor in de woonkamer aanschaffen

Hier ben ik wel mee bezig, maar we hebben nog niets gekocht. Er gaan nog eerst even wat andere dingen in huis voor. Maar, ik heb wel al vaker gezocht naar wat ik nu precies mooi vind. En als het aan mij ligt, gaat het een mooi kleed worden van Rugvista.

010. de bijkeuken ontspullen

Dit is gebeurd! Voor zover het mogelijk was in ieder geval. De bijkeuken is een ruimte die ik heel graag wil verbouwen. We hebben nu een aanrechtblad waar de wasmachine en droger onder staan, en een grote koelkast naast. Op het blad staan dingen als oud papier, kratten met bier en frisdrank en dat soort dingen. Het wordt elke keer rommelig naarmate de maand vordert en totdat het allemaal opgehaald of weggebracht is. Ooit wil ik daar een grote kast maken die van wand tot wand gaat en waar alles mooi in verstopt zit. Totdat die er is, blijf ik de bijkeuken regelmatig opruimen en ontspullen.

014. koop een mooie LED kantoorhanglamp voor in het atelier

De mooie LED lamp die ik gezien heb, is er nog niet. Maar ik heb wel een tijdelijke oplossing gevonden zodat ik wel fijn licht heb. Bij Lidl hadden ze een mooie aanbieding voor een bureaulamp met daglicht. Dus daar heb ik me niet lang over bedacht! Totdat er ooit een mooie hanglamp met daglicht is, doet de bureaulamp het helemaal prima.

016. elke maand mijn playlist aanvullen met nieuwe liedjes (6/32) 

Wauw, ik zit alweer in de 7e maand van het project zie ik! Ik ga niet alle nummers hier neerzetten die ik toegevoegd heb in die maanden, maar wel een aantal toppers:

Blink-182 – Anthem Part 3Melawati – I Just Want To Go WalkingJulien Baker – Sprained AnkleBillylildove – Not In Love No MoreNeomi – Your GirlGodford – DawntownAmtrac – EthelLeisure & Night Tapes – All The Good Times Never DieUma – Bring Me The Mountain

017. tijdens het project maximaal 3 shop momenten (2/3)

Mijn tweede shop moment heb ik in december gehad. Ik had nieuwe truien nodig en kocht er een aantal. Of ik genoeg ga hebben met 3 shop momenten tijdens het hele project, weet ik niet. Ik zit nu op 2 keer iets kopen per jaar. En dat is prima vol te houden. Ik koop eigenlijk altijd alleen wat ik echt nodig heb. Dus het is in principe wel zo duurzaam als mogelijk wat het aantal aankopen betreft. En het idee achter het doel was om niet te veel te kopen. Wat dat betreft gaat dit doel helemaal prima!

041. kleed L’s kamer nog wat gezelliger aan

Weer een stapje dichter bij een hele gezellige kamer, want ik heb nog wat meer slingers aan haar bed gehangen. Ik heb nu ook meer ideetjes hoe ik het nog gezelliger kan maken. Zo wil ik binnenkort een klein rekje ophangen met leuke kleine spulletjes en souvenirtjes. En ik ben bezig met een tweede borduurwerkje, wat ik dan samen met haar geborduurde geboortetegel wil ophangen.

055. start weer een selfie project

Aan een nieuw selfie project ben ik eerder begonnen tijdens mijn DZP, maar dat was niet succesvol. Begin januari heb ik het nog eens geprobeerd, en nu ga ik het proberen vol te houden!

056. maak weer een fotojaarboek (1/3)

Het jaarlijkse fotoboek heb ik eind december weer besteld en het is weer een stukje dikker dan vorig jaar (hoe doe ik dat toch elke keer?). Hij is weer erg leuk geworden, vind ik zelf.

059. ga drie keer naar de bioscoop (3/3)

Zo ga ik bijna niet naar de bios en zo ben ik 3 keer geweest! Het eerste bezoekje was in juli naar Asteroid City, de tweede was in augustus naar Barbie en de derde film was in november The Killer. Doel helemaal behaald, yes!

062. begin aan een winter hobby

Gelukkig heb ik bij dit doel niet opgeschreven dat het een nieuwe winter hobby moet zijn, want het is er een geworden die ik eerder al eens in de winter heb gehad: borduren! Ik bestelde bij irisborduurt weer een heel leuk pakketje waar ik inmiddels ook aan begonnen ben. Deze keer een heel laagdrempelig pakket, zodat ik het makkelijk af kan krijgen deze winter.

063. stuur elk jaar zelfgemaakte kerstkaarten (1/3)

Check!

064. ga elk jaar naar minimaal 1 concert (1/3)

Ook check, we waren in Keulen bij een concertgebouw concert van Nils Frahm en dat was heel mooi!

066. kijk 15 series helemaal af (10/15)

Sinds de vorige update keek ik My Life With The Walter Boys (S1), True Detective (S3), Hacks (S1&2), Beckham (S1), Wednesday (S1), Love Is Blind (S5) en Sex Education (S4). Nu heb ik inmiddels 10 series uitgekeken, dus het wordt denk ik niet heel lastig om de 15 te halen!

067. drie steden bezoeken waar ik nog nooit was (1/3)

Mijn mini vakantie in mijn eentje in augustus ging naar Zwolle. Daar was ik nooit eerder geweest.

076. zie alle Wes Anderson films

In de bios zag ik Asteroid City. En toen had ik ze bijna allemaal gezien (op eentje na). En toen kwamen er opeens een stuk of 6 korte films op Netflix, haha! Ik heb dus nog wat te kijken komende tijd om deze nog te halen. De eerste Netflix film keek ik wel al, The Story Of Henry Sugar. Was leuk!

078. maak elk jaar een jaaroverzicht (1/2)

Het eerste jaaroverzicht is gemaakt hoor: 23 of 2023.

088. een nieuwe traditie beginnen

Met L wandel ik bijna wekelijks elke maandag naar de brievenbus om mijn briefjes te versturen en dat is wel echt een vaste traditie geworden!

102. vul elke maand 5 lines a day in (1/32)

Deze ging eigenlijk helemaal niet zo goed, want ik heb het maar 茅茅n maand ingevuld. Maar ik ben nu wel begonnen inmiddels met elke dag mijn story of the day invullen (zie mijn post homework for life wat dat precies is). En dat is misschien nog wel veel beter!

wat ik nu echt helemaal geschrapt heb

006. een hoofdbord of nachtkastje voor bij het nieuwe bed
Ik weet niet of ik het nog wel wil, want ik heb andere plannen met de slaapkamer!

009. een mooie hangpot voor om de hangplant
De hangplant ziet er momenteel heel zielig uit en hij is op sterven na dood. Dus dit is niet meer nodig. Sorry plant!

019. maak elke week of maand een foto van de leukste SKAP outfit(s)
Hier was ik uiteindelijk gewoon te lui voor, denk ik.

021. het gehele project wekelijks blijven stretchen (1/143)
Dit heb ik welgeteld 茅茅n maand gedaan, en daarna nooit meer… Hmm. Misschien dat ik het later in het project nog eens probeer.

024. ga elke maand minimaal 茅茅n avond wandelen in je eentje (0/32)
Ook zoiets wat op een of andere manier niet lukt. Ook bij dit doel, misschien dat ik het later wel weer probeer.

027. elke maand 3 journal prompts invullen (0/32)
Nu ik weer goed begonnen ben met journalen en dit ook elke dag lukt, zijn prompts invullen een beetje te veel (of lichtelijk overbodig). Dus deze kan ik makkelijk schrappen, want ik heb een goed alternatief. De prompts invullen was vooral bedoeld om meer over mijn leven te schrijven, maar dat gaat nu heel goed met story of the day.

046. een poster maken voor de kledingruiltas in mijn dorp en deze bij de supermarkt ophangen & 047. zorgen dat project kledingruiltas van de grond komt en er kleding uitgewisseld wordt
Dit lijkt me nog steeds superleuk, want duurzaam en fijn. Maar ik zie er echt als een berg tegenop om dit allemaal te moeten regelen en de tassen te moeten onderhouden en en en. Als ik aan kon haken bij een bestaande kledingruiltas zou dat echt fantastisch zijn, maar die zijn er hier niet. Ik denk ook dat dit wat makkelijker is in een stad of groter dorp. Wie weet dat ik ooit wel nog de energie ervoor vind, maar voor nu, doei!

053. elke maand be.real foto鈥檚 blijven maken
Ik schreef het eerder al, be.real is van mijn telefoon af omdat ik hem dumb heb gemaakt. Hij is tegenwoordig ietsje minder dumb, maar be.real is niet meer teruggekomen.

061. doe elke week minsten 1 puzzel op Klubble (1/143) 
Ik maakte een goed begin en toen verwaterde het… Het abonnement is opgezegd al een tijdje en ik mis het eigenlijk niet.

Zo, dat was hem weer voor deze keer! De day zero project pagina heb ik weer bijgewerkt. Het ziet er goed uit! Eens kijken wat ik komende tijd nog kan afstrepen.

2

comments

  1. Hey Luus! Leuk dat ik hier reacties kan achterlaten 馃檪 Via welke website maak je je fotoboek? Ik zou dat ook graag doen dit jaar.

    1. De fotoboeken bestel ik elk jaar bij Pixum! Veel keuze, hele goede kwaliteit en ze hebben regelmatig kortingscodes.

  2. Borduren lijkt me zo leuk om te doen! Mijn winterhobby (momenteel) is haken 馃檪

    1. Dat heb ik dus met haken, maar op een of andere manier probeer ik het nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *