day zero project #2

Sinds de eerste update in juli (hier te lezen) kan ik weer een aantal dingen afstrepen.

008. nieuwe plantjes kweken in mijn berlin green tuintje

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik iets groeide in mijn tuintje (dat ik in 2021 voor mijn verjaardag kreeg). Ze hebben sinds kort ook wat nieuwe dingen in de webshop om te groeien en dat leek me wel wat, want het is mini fruit en groentes! Ik bestelde van alles (cherry tomaatjes, komkommers, wilde aardbeien). En we kweekten eerst de aardbeien op.

011. de strijkplank een vaste plek geven in de slaapkamer

De slaapkamer werd de laatste paar maanden goed onder handen genomen. Nog niet zo lang geleden voegde ik er een extra stukje kledingkast aan toe, we kregen het nieuwe bed (en daarvoor kreeg de muur een frisse lik verf) en ik verplaatste een aantal dingen. Om het allemaal nog functioneler te maken, wilde ik mijn strijkplank ophangen zodat hij makkelijk te gebruiken is. Een klusje dat al enige tijd bleef liggen. Maar hij hangt hoor!

017. tijdens het project maximaal 3 shop momenten

Een van de shopmomenten heb ik opgebruikt en het is daarmee ook op voor dit eerste project jaar. In Zwolle heb ik 1 van de 3 dagen dat ik er was namelijk een paar uurtjes door de stad gelopen en wat dingetjes voor mezelf gekocht.

032. doe meer dingen die me laten voelen dat ik leef

Deze vind ik wel gelukt deze maand, want (ja daar is hij alweer) mijn dumbphone laat me absoluut meer in het nu leven. Hier schreef ik over alle voordelen die ik ervaar sinds de overstap. En meer in het nu leven is ook meer voelen dat ik leef, dus ; )

036. lees elk jaar 1 zelfhulpboek

Met lezen gaat het de laatste tijd heel erg goed (mede mogelijk gemaakt door het overstappen van smartphone naar dumbphone). Ik lees elke maand een paar boeken en dat bevalt heel goed. Ik zorg ervoor dat er elke keer minimaal 1 zelfhulpboek bij zit, dus dit doel is makkelijk te halen. Ik heb het doel gemaakt toen ik helemaal niet meer las, met het idee om het op deze manier weer op te pakken. En dat is dus gelukt, joepie!

040. koop een nieuw en groter bed voor L

Het nieuwe bed neemt natuurlijk ook wat meer plaats in beslag, dus ik heb haar hele kamer meteen even omgegooid. Een fijn plekje heeft ze nu weer : )

042. doe 3x een random act of kindness (2/3)

Ook de tweede is gelukt, want ik gaf een dakloze meneer in Zwolle al mijn kleingeld en een flesje water op een warme dag met 27 graden.

043. geef L’s oude kleding die niet meer past weg of verkoop het

Ik schreef hierboven al dat ik L’s kamer omgooide met de komst van haar nieuwe bed. En dat was ook het perfecte moment om haar kledingkast eens uit te pluizen. Er gingen dingen weg in de maten die haar niet meer pasten (met lichtelijk pijn in mijn hart bij sommige dingen).

054. maak elk jaar de bekende photobooth foto (1/3)

Nou, deze was helemaal niet gepland. Maar toen ik in Zwolle de trein uitstapte voor mijn weekendje me-time, liep ik zo tegen een pasfoto automaat aan. En besloot ik natuurlijk om er meteen maar in te springen om dé foto te maken.

059. ga drie keer naar de bioscoop (1/3)

Deze is ook gelukt. Wauw, 2x in één jaar al! Tijdens mijn vakantie in Zwolle ging ik naar de Barbie film.

066. kijk 15 series helemaal uit (3/15)

De series die ik uitgekeken heb tot nu toe: Jomanda: Lady Of The Light – Girls – Glamorous

072. bezoek een rommelmarkt of kringloop

In augustus bezocht ik de kringloop in Margraten en ging ik naar een – voor mij – nieuwe kringloop in Valkenburg. En zo kan ik ook meteen nr 93 op de lijst doorstrepen, want dat was de kringloop verder weg.

095. mijn mail uitmesten en alles opnieuw onderverdelen in mapjes

Gedaan, en het ziet er weer fijn rustig en geordend uit!

096. een van mijn frietag tassen verkopen

Hier heb ik heel lang over zitten dubben. Ik vind de tas zo mooi en hij is ook echt niet makkelijk te vinden in de kleuren die hij heeft. Maar ik gebruik hem nooit omdat hij pijn doet aan mijn schouder. Dus ook wel echt zonde om te houden. Ik heb er iemand anders blij mee gemaakt! : )

lopende doelen waar ik mee bezig ben

001. De zolder opgeruimd, aangekleed en klaar om in te werken
Ik heb weer een heel klein beetje kunnen doen op zolder. Ik kocht bij Ikea bakken voor in de grote Kallax kast en ordende de spullen die daarin stonden. Met het idee dat ik straks alles sneller kan vinden. Want 1 van de dingen die me nog tegenhoudt om er te werken, is alle ongeordendheid. Ik weet op het moment niet waar alles ligt en zou heel erg moeten zoeken naar spulletjes (dat haat ik, want daar gaat zoveel onnodige tijd in zitten). Dit was een eerste mooie stap in alles ordenen.

016. elke maand mijn ⚡ playlist aanvullen met nieuwe liedjes (1/32) ✔️
Deze maand vulde ik mijn lijst aan met: Beck – Odyssey · Von Wegen Lisbeth – Bitch · KYTES – Inner Cinema · Solomon Fesshaye – Invisible Hand · Conic Rose – Gleisdreieck · Tourist – A Little Bit Further · Palace – When Everything Was Lost · Thomas Azier – What Does It Mean To Be Free

020. Turf hoe vaak ik kleding aan heb en doe de kleding die ik een jaar lang niet draag weg (verkopen of weggeven)

Deze gaat goed! Ik gebruik nu een Notion template waarin ik elke avond invul wat ik die dag gedragen heb. Het is een digitale database met foto’s en dat werkt super! Over een jaar ga ik kijken wat ik niet aan heb gehad, en dat gaat weg. De eerste paar items heb ik ook al verkocht op Vinted, omdat ik daar zeker van wist dat ik ze echt niet meer ging dragen. Door het maken van die digitale database realiseer ik me sneller wat wel en niet voor me werkt. Zo kan ik tussendoor makkelijker een beslissing maken over een kledingstuk. Maar ik wil dus sowieso ieder jaar aan de hand van de ingevulde gegevens een clean sweep doen.

038. denk vaker na over hoe ik mijn tijd invul 

Deze gaat heel goed en vooral ook heel goed sinds ik bewuster bezig ben met digitaal minimaliseren. Hierdoor heb ik onder de loep genomen wat ik belangrijk vind wat betreft mijn online gedrag en vooral ook wat de consequenties zijn van online zijn en dus minder tijd hebben voor andere dingen. De omschakeling naar dumbphone heeft me echt wakker geschud en in doen zien dat ik veel minder tijd aan hobby’s besteed als ik zou willen.

077. blijf het hele project elke week een weekoverzicht posten (8/143)

Ik ben wel blijven posten, maar niet meer openbaar.

083. blijf doorgaan met elke dag een foto posten op a photo a day
Dit zijn de foto’s van augustus

doelen waar ik meer aandacht aan moet geven

Soms zijn er wat doelen waar ik een goede start mee maak, maar die weer wat verwateren. Ze hebben weer wat meer aandacht nodig de komende tijd. Dit zijn die doelen:

021. het gehele project wekelijks blijven stretchen (4/143)
Dit is compleet verwaterd, meh.

024. ga elke maand minimaal één avond wandelen in je eentje (2/32) 
Deze ben ik ook een beetje aan het vergeten, al tel ik alle wandeldagen in Zwolle wel gewoon mee. Want het doel van een keer in de maand een avond wandelen is niet per se het bewegen, maar dat ik een rustmoment in de natuur voor mezelf heb. En dat is afgelopen tijd dus wel gelukt, vind ik. Maar ik moet het wel even weer wat meer op mijn radar houden.

027. vul elke maand 3 journal prompts in (1/32)
Deze ben ik ook even helemaal vergeten. Te druk met andere dingen. Ik ga hem weer verder oppakken!

033. snoep minder & 034. minder met koffie 
Deze gaat heel erg op en af. Ik merk dat ik het een tijdje goed volhoud en dan weer juist meer snoep. Ik probeer vooral niet te streng te zijn voor mezelf. En als ik merk dat ik weer in een snoepfase zit, probeer ik weer even pas op de plaats te maken.

doelen die geschrapt zijn

053. elke maand be.real foto’s blijven maken
In augustus heb ik welgeteld 2 foto’s gemaakt geloof ik. Het is even naar de achtergrond verdwenen en nu ik mijn dumbphone heb, is dit een van de apps die meteen van mijn telefoon heb gegooid. Dit doel ga ik dus niet meer halen ben ik bang ; )

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *