day zero project #1

De eerste update van het project! Ik ben nog niet zo heel lang bezig, maar heb wel al een goede start gemaakt (ik ben dan ook een sprinter en geen duurloper, hehe). Dit zijn de eerste dingen waar ik mee begonnen ben en die ik al heb kunnen afstrepen.

004. een nieuw bed kopen

Het bed bestelde ik in juni al, maar er was een levertijd van een aantal weken. Dus in juli was hij er dan! We gingen van 1.40 naar 2.00 meter en wat een verschil! Ongelofelijk dat we zo lang op zo’n mini bedje hebben kunnen slapen he… Het grotere bed was dan ook echt nodig ; ) Heel blij mee! We kozen overigens voor Emma, omdat de reviews gewoon heel goed waren erover.

005. voor het nieuwe bed eens voor wat betere kwaliteit overtrekken en lakens gaan

Het was nogal een gedoe met bedovertrekken die niet leverbaar bleken te zijn, maar na wat gewissel en toch een ander printje hebben we nu twee paar vrolijk gekleurde lakens. Ik was vooral erg benieuwd of duurdere lakens dan ook echt betekende dat het betere kwaliteit zou zijn, en ik kan na een aantal nachten slapen toch wel beamen dat het een stuk zachter aan voelt als standaard katoen. Nu nog kijken hoe het zich in de was houdt.

025. boek een mini vakantie in je eentje

Check! Stiekem wel net voor de start van dit project geboekt, maar ach ; ) Ik ga drie dagen naar Zwolle om daar de toerist uit te hangen. Zin in! Ik kreeg van mensen uit mijn omgeving al vragen of ik dat leuk vond, zo in mijn eentje weg gaan. Eerlijk gezegd heb ik nog niet alleen gereisd, maar in mijn eentje naar de bios gaan of dat soort dingen, dat vind ik soms juist heerlijk. Dus ik denk dat ik me zeker niet ga vervelen of alleen ga voelen. We gaan het zien!

026. maak voor die vakantie een (budget)planner

Deze is af! In Notion maakte ik een lijst met winkels, eettentjes, cafés, parken, kringloopwinkels en alles wat je je maar kunt bedenken. En daarbij een extra tabje met wat alles gaat kosten. Zo hoop ik wel te kunnen doen wat ik wil, zonder me druk te hoeven maken wat het allemaal kost als ik daar ben.

031. perfectioneer je dagelijkse huid routine

Dit is iets waar ik de afgelopen tijd veel mee bezig ben, want mijn huid is toch best van slag (opeens). Ik heb een eerste post gemaakt met alles wat ik op dit moment gebruik, lees hem hier. Voor degene die het interessant vinden, het is voor een gevoelige huid met neiging naar onzuivere/acne huid. En er zijn meer posts in de maak, want er zijn weer wat nieuwe producten bijgekomen. En het leek me leuk om wat meer info over skincare hier bewaren. Want het is soms echt hogere wiskunde, uitzoeken wat je wel en niet kunt gebruiken. Dus verwacht nog maar een heleboel erover!

037. vul ’50 questions that free your mind’

Waar ik het project mee aftrapte, was het invullen van de vragenlijst. Sommige vragen waren echt te vaag, maar ik heb het zo goed mogelijk proberen in te vullen!

042. doe drie keer een random act of kindness (1/3)

De eerste random act of kindness is maar klein en was ook totaal niet gepland. Maar, er deed zich net iets voor waar ik mooi op kon inspringen. Ik had door een story van Malu (met de vraag of iemand het laatste Volkskrant Magazine voor haar had ineens een leuk idee! Ik had namelijk al een hele tijd een VK Magazine abonnement, dat ik eigenlijk niet meer las. En ik kan het pas vanaf november stopzetten. Dus ik dacht, waarom de laatste nummers niet nog aan haar laten sturen? Dus dat deed ik : ) Leuk om iemand zo onverwacht een pleziertje te kunnen doen!

045. voor elke vriendenverjaardag op de kalender verstuur je een kaartje (3/16)

> Vriendin M. was deze maand jarig en kreeg een van de kaartjes op de linker foto. Die kon ik gewoon niet laten liggen en vond ik ook bij haar passen.
> Kleine vriendin I. was op bezoek bij Lotte en kreeg voor haar verjaardag deze maand een memory spelletje en vogelkaart.
>Ik stuurde een vriendin en zoontje een kaartje want ze waren allebei jarig deze maand.
> En mijn moeder kreeg het rechter kaartje, uitgezocht door L, voor haar verjaardag. Veel verjaardagen deze maand!

051. plan minimaal 3x een date met flo

De eerste date was in juli al meteen gepland, want we gingen naar het filmhuis om Asteroid City van Wes Anderson te kijken. Daar verheugde ik me al een hele maand op!

94. zet je volkskrant abonnement op

Mijn abonnement loopt pas in november af, maar ik heb hem wel alvast stopgezet. Dat kan ik alvast niet meer vergeten!

lopende doelen waar ik mee bezig ben

016. elke maand mijn ⚡ playlist aanvullen met nieuwe liedjes (1/32) ✔️
Deze maand vulde ik mijn lijst aan met: Christian Löffler – Brave · andhim – Starz · Bonobo – ATK · Jet Hammer – Last Night · International Music – Raus ausm zoo · David Scott – Aurora · New Order – Your Silent Face · Jonathan Bree – Destiny

021. het gehele project wekelijks blijven stretchen (4/143) ✔️
De afgelopen maand heb ik … keer gestretcht met de app Bend. Ook heb ik op werk meerdere malen (op het toilet, even multitasken haha) nek oefeningen gedaan. Dus het begint er al wat meer in te komen, in die routine die ik graag wil opbouwen.

024. ga elke maand minimaal één avond wandelen in je eentje (1/32) ✔️
Dit doel was vooral bedoeld om mijn hoofd leeg te maken op dagen dat hij vol zat. We hebben hier een prachtig mooi natuurgebied om ons heen en het is gewoon zonde dat ik daar niet wat vaker ga wandelen. Je kunt zo de wei in langs de koeien lopen, langs de Geul wandelen en uitwaaien tussen de bomen. En dat kan ik ook allemaal nog eens combineren met foto’s maken, dus ik ga echt proberen om dit minimaal een keer per maand vol te houden.

027. vul elke maand 3 journal prompts in (1/32) ✔️
Yes, deze was al meteen makkelijk uit te voeren en hier hoop ik dus elke maand een gewoonte van te kunnen maken. Ik heb een hele lijst in Notion staan met prompt ideetjes en kies elke keer een thema uit met 3 vragen. Gaat lukken!

033. snoep minder & 034. minder met koffie ✔️
Probeer ik elke dag bewust mee bezig te zijn. Snoepen gaat de ene dag goed, de andere dag niet zo ; ) Maar, minder koffie lukt alvast goed! Op werk dronk ik bijna geen koffie meer en thuis alleen nog 1 kopje in de ochtend. Ik weet niet wat het was… of het door het warme weer kwam of door mijn verkoudheid. Maar het smaakte me niet meer zo. Alleen maar beter!

038. denk vaker na over hoe ik mijn tijd invul ✔️
Hier ben ik sinds de start van het project heel bewust mee bezig. En ook mede door het project kan ik nu makkelijker voor iets nuttigs kiezen.

053. elke maand be.real foto’s blijven maken ✔️

055. start weer een selfie project ✔️

057. neem elk project jaar een ‘lesje’ fotografie (1/3) ✔️
Door dit doel heb ik me toch maar eens opgegeven voor een cursus fotografie. Dat stond al zo lang op mijn verlanglijstje, maar ik deed het maar niet! Maar nu dus wel. En daar zijn dan ook meteen 2 doelen bijgekomen: de 5 modules van de cursus doorlopen en de opdrachten die ik moet maken ervoor hier delen. De eerste les heb ik er alvast opzitten en ik vind het super leuk!

061. doe elke week minstens 1 puzzel op Klubble (4/143) ✔️

077. blijf het hele project elke week een weekoverzicht posten (4/143) ✔️

079. blijf het hele project elke maand de 365 vragen invullen (1/32) ✔️

083. blijf doorgaan met elke dag een foto poste
n op a photo a day ✔
Dit zijn de foto’s van juli. Kun je zien dat ik bezig ben met de fotografie cursus? : D

102. vul elke maand 5x een one line a day in (1/32) ✔️

wat ik ga doorstrepen

009. een mooie hangpot voor om de hangplant
Van dit doel weet ik dat ik hem niet meer ga uitvoeren. De plant hing eerst in de slaapkamer aan de kledingkast. Maar sinds de komst van het nieuwe stukje kast krijgt hij te weinig licht. En heb ik hem dus verplaatst naar het woonkamerraam, waar hij op het rekje staat. Geen hangpot meer nodig dus.

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *