wardrobe challenge

Zo’n vijf jaar geleden heb ik eens goed naar mijn kledingkast gekeken en de stap gewaagd er een wardrobe capsule van te maken. Als ik het me goed herinner, kon ik toen prima overweg met ‘maar’ 80 kledingstukken. Het mooie van deze ch​​allenge is dat ik nog steeds heel bewust omga met de kleding die ik heb en koop. Toch wil ik opnieuw een challenge doen. Want ondanks dat ik nu bewuster ben, merk ik dat een deel van mijn kast maar weinig gedragen wordt. En dat vind ik zonde!

Nu ik het blog van Hermien (kouwekleren) gevonden heb, ben ik geïnspireerd om opnieuw naar mijn kast te kijken. Want door het lezen van haar blog ben ik erachter gekomen dat ik het overzicht compleet kwijt ben. De favoriete items die ik veel en graag draag, die ken ik uit mijn hoofd. Maar er zijn ook genoeg dingen die ik minder vaak uit mijn kast pak.

Wat ik vanaf nu wil gaan doen, is foto’s maken van mijn kleding en bijhouden hoe vaak ik iets draag. Daarvoor heb ik de app Save Your Wardrobe gevonden. Hierin zet je foto’s van elk item en kun je mix & matchen zodat je snel ziet wat bij elkaar past en dus verschillende outfits kunt maken met dezelfde items. De app is ook heel handig als je wel een keer gaat winkelen, want je hebt je hele kledingkast in je zak! Minder kans om iets te kopen wat niet goed matcht met de items die je al hebt.

Het idee hierachter is dat ik makkelijker outfits kan samenstellen en ook snel ga zien wat ik vaak draag en (bijna) nooit draag. Om zo weer de keuze te gaan maken om iets te houden of niet. Hopelijk wordt het zo makkelijker voor me om wel iets weg te doen, want dat vind ik tegenwoordig maar moeilijk.

Het wordt een flinke klus om dit uit te zoeken… maar ik heb er wel al heel veel zin in. Want het gaat weer zoveel meer rust geven in mijn kast! Het ultieme doel is alleen nog maar favoriete items hebben die ik makkelijk kan combineren. En geen overbodige kleding meer, waar ik trouwens ook echt de ruimte niet voor heb.

Ik ga deze challenge starten als ik weer thuis ben begin oktober. Het gaat waarschijnlijk even duren voordat ik alle items in de app heb. Maar zal jullie sowieso tussendoor nog updaten erover.

0

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *