de hartjes van mijn leven!

Op deze pagina verzamel ik alle fijne dingen die ik tegenkom, wil bewaren of met anderen wil delen omdat ik er heel erg enthousiast over ben of van wordt. Omdat het mijn leven in positieve zin veranderd en er iets aan bijdraagt. Dat kan van alles zijn, zoals je hieronder in de lijst ziet. Ik blijf steeds dingen toevoegen, dus kom vooral eens in de zoveel tijd even spieken hier. Klik op het pijltje om alles uit te klappen.

b o d y & m i n d

insight timer > Een hele fijne meditatie app (gratis ook nog!) met veel functies. Zo ben ik heel blij dat ik de optie heb om regendruppels op de achtergrond toe te voegen, want dat helpt mijn ‘monkey mind’ om niet te veel af te dwalen ; )

lee holden qi gong > Na een aantal jaar aan Tai Chi lessen en het daarna ook weer een aantal jaar uit het oog verloren te hebben, ben ik nu weer terug bij de Chinese gezondheidsleer. Deze keer met Qi Gong lessen van Lee Holden. In korte tijd onmisbaar geworden in mijn leven! Ik beoefen het 2 en vaak ook 3 of 4 keer per week. Het verschil in hoe ik me lichamelijk en geestelijk voel, is niet uit te drukken.

elke dag een foto > Je denkt misschien, wat doet een foto project in dit body & mind lijstje? Nou… voor mij valt het maken van een dagelijkse foto hieronder. Want het zorgt ervoor dat ik me vaak dankbaar voel voor alles in mijn leven. Daar zijn zelfs studies naar gedaan (lees hier maar eens).

dankbaarheidjes > Ik houd een dankbaarheidsdagboek bij waarin ik elke week opschrijf waar ik dankbaar voor ben. Een makkelijkere manier om je goed te voelen is er eigenlijk niet!

z e l f o n t w i k k e l i n g

the photography school > Een echte aanrader voor wanneer je je telefoon fotografie naar een hoger level wil tillen met een betaalbare en goede cursus.

a p p s

retro app > De app die voor mij Instagram vervangen heeft, Retro app. Een fotodagboek dat je met vrienden deelt. En waar je dagelijks je foto’s op kunt zetten.

selfie a day > Met deze app maak je elke dag – of zo vaak als het je lukt – een selfie. Aan het einde van de maand heb je een leuke maandelijkse video. En als je dan nog even doorgaat, heb je aan het einde van het jaar een heel jaar aan selfies.

one second everyday > Elke dag een korte video maken van 1.5 seconde van je leven. Je zou het misschien niet denken, maar ook voor mensen die hun dagelijks leven al in foto’s vastleggen, voegt dit toch nog iets toe. Want op een video kun je nu eenmaal meer laten zien dan op een foto. Ik vind het zelf superleuk om elke maand een video te hebben met bewegend beeld van de afgelopen 30 dagen.

notion > Notion noem ik ook wel eens mijn tweede brein. Werkelijk alles zet ik erin en houd ik erin bij. Mijn hele leven aan weekoverzichten, en maandoverzichten houd ik erin bij. Ook zijn er honderden lijstjes van dingen die nog moeten of die ik nog wil. Mijn admin en financiën worden erin bijgehouden. Alles wat ik niet in mijn hoofd wil opslaan, gaat Notion in.

kobo > De Kobo app is er ook een die ik regelmatig open. Met mijn Plus abonnement lees of luister ik regelmatig boeken. Een app waar ik liever niet meer zonder wil!

inoreader > Een app die ook bijna dagelijks open gaat (en inmiddels mijn doomscrollen op Insta heeft vervangen), is inoreader. Hier lees ik blogs van anderen bij. Een fijne app om alles bij elkaar gebundeld te kunnen bekijken of opslaan.

a n d e r s

letterloop > Waar ik in korte tijd ook heel enthousiast over ben geworden is Letterloop. Een nieuwsbrief die je maandelijks kunt invullen met een groep vrienden. Het idee erachter, is om in contact te blijven met elkaar of elkaar beter te leren kennen. Hier lees je er meer over.

wecolour > Sinds ik de haarverf abonnementen heb ontdekt, vind ik dit een superhandige manier om thuis zelf mijn haar te verven. Ik ben fan van Wecolour! Het is een Nederlands bedrijf met prima prijzen, en je kunt zelf kiezen om de hoeveel weken je nieuwe verf in huis wil. Met de kleuradviestool zoek je je kleur uit en kun je aan de slag.